Θα σου δώσω λογαριασμό: Η Ελένη Μαρνέρη προτείνει Instagram accounts

@vogueitalia

Διαχρονικό σημείο αναφοράς στον διεθνή χώρο της μόδας. Είναι ένα έντυπο που παρακολουθώ από τα χρόνια που ήταν αρχισυντάκτρια η ξεχωριστή Franca Sozzani, η οποία έφερε σε ένα περιοδικό μόδας αιχμηρά κοινωνικά ζητήματα. Μου αρέσουν πάντα οι τόσο πρωτοποριακές προτάσεις του και το ακολουθώ μέχρι και σήμερα.

 

@artbasel

Είναι η πιο μεγάλη φουάρ σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως. Από τρία διαφορετικά σημεία του κόσμου – Βασιλεία, Μαϊάμι και Χονγκ Κόνγκ – όπου και διεξάγεται κάθε φορά, μου δίνει σημαντική πληροφόρηση για τις τάσεις στην αγορά της σύγχρονης τέχνης. Συγκεντρώνοντας έναν, εξαιρετικά, μεγάλο αριθμό γκαλερί από ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι προσελκύει ένα τόσο μεγάλο αλλά ετερόκλητο κοινό.

 

@nytimes

Ακολουθώντας τον λογαριασμό στο Instagram μπορώ και έχω άμεσα ειδήσεις και σχόλια από τόσα διαφορετικά μέρη του κόσμου. Μπορώ να έχω πρόσβαση σε άρθρα και απόψεις από ένα μέσο που έχει έδρα την πόλη όπου «χτυπά» η καρδιά της οικονομίας, των τεχνών, της έρευνας, της τεχνολογίας, όλων των βασικών πτυχών της σύγχρονης ζωής.

 

@biatambellicreations 

Είναι μια νέα και πολύ ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων που την ξεχωρίζω ανάμεσα σε πολλές και πολλούς. Η Bia Tambelli ενώνει με εκπληκτικό τρόπο πολύτιμες πέτρες και επιβλητικά σχέδια σε όλες τις συλλογές των κοσμημάτων της. Κάθε της έργο εξυψώνει τις αστραφτερές αποχρώσεις των πολύτιμων υλικών αναδεικνύοντας, παράλληλα, τους συμβολισμούς των πετρών.

 

@onasiss.stegi

Την επιλέγω γιατί έχει πάντα να προτείνει ό,τι πιο πρωτοποριακό σε επίπεδο τεχνών, θεάτρου αλλά και μουσικής που είναι και η αδυναμία μου. Μάλιστα, μου αρέσει που ως φορέας πολιτισμού δεν διστάζει να πάρει θέση για ουσιώδη κοινωνικά θέματα, που αφορούν όχι μόνο την Αθήνα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

 

@vo_plus

Με έδρα το Μιλάνο, είναι ένα περιοδικό που συγκεντρώνει σταθερά όλες τις τάσεις του σύγχρονου κοσμήματος. Το ακολουθώ και έτσι είμαι σταθερά ενημερωμένη για τις εκθέσεις, τις φουάρ και όλες τις εξελίξεις που αφορούν γενικότερα τον χώρο του κοσμήματος.

 

Επιμέλεια στήλης: Ιωάννα Γκομούζα

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης