© Chioma Ebinama

Επιστροφή στις γκαλερί!

Μια έκθεση που κάνει εγκαίνια και κάποιες που συνεχίζονται και ίσως τις χάσατε αυτό το παράξενο καλοκαίρι που πέρασε,  μπαίνουν στην ατζέντα μας για την ερχόμενη εβδομάδα.

Chioma Ebinama  Leave The Thorns And Take The Rose

Η πρώτη ατομική έκθεση στην Αθήνα της γεννημένης στις ΗΠΑ (και με καταγωγή από τη Νιγηρία) καλλιτέχνιδας η οποία παρουσιάζει μια σειρά από ακουαρέλες σε χαρτί με σκοπό να εξερευνήσει το σχέδιο και την οπτική αφήγηση ως διαλογιστική πρακτική και εργαλείο για την αυτο-απελευθέρωση. Το έργο της Ebinama το οποίο επηρεάζεται από αμέτρητες πηγές (από τη κοσμολογία της Δυτικής Αφρικής, τη λαϊκή τέχνη του Νότου μέχρι την «οπτική» γλώσσα της δυτικής θρησκείας και των ανατολικών πνευματικών παραδόσεων) διακρίνεται επίσης μια αναζήτηση σε σχέση με το φύλο και τις queer ταυτότητες μέσω μιας παραστατικής γλώσσας που επηρεάζεται από τον σουρεαλισμό και τον πολιτισμό lgbo της Νιγηρίας. Οι πολλαπλές αισθητικές κατευθύνσεις στο έργο της είναι ενδεικτικές της νομαδικής της ζωής μιας και τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει σε Μεξικό, Νότια Κορέα,  Ινδία, Μαλαισία και τώρα στην Ελλάδα. Όπως λέει και η ίδια «αυτά τα έργα μιλάνε για μια γυναίκα που ζει σε μια γυάλα στην Αθήνα. Είναι καταγραφές της προσπάθειας της να κρατήσει τα πόδια της στο έδαφος και να παραμείνει προσγειωμένη, καθώς παρακολουθεί γύρω της τον κόσμο να αλλάζει». (The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα. Εγκαίνια Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου)

Διονύσης Καβαλλιεράτος «Mrs Paisle»

Συνεχίζονται:

Διονύσης Καβαλιεράτος  Chorus / Χορός:  Συνεχίζεται στην Bernier/Eliades της Αθήνας η ατομική έκθεση του Αθηναίου καλλιτέχνη ο οποίος ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Παρουσιάζονται 30 σχέδια μεγάλων διαστάσεων σε χαρτί τα οποία προσεγγίζουν το θέμα του Χορού μέσα από μια διαφορετική οπτική.  (Bernier/Eliades  Επταχάλκου 11, Αθήνα, από 3 έως 24 Σεπτεμβρίου)

Ναν Γκολντίν  Επιλεγμένα Έργα:   Χαρακτηριστικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας φωτογράφου η οποία έχει αποτυπώσει μοναδικά την γκέι κουλτούρα, τον κόσμο των drag queens, την κρίση του Aids όπως και την άγρια μετα-πανκ περίοδο στη ΝέαΥόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80 (Rebecca Camhi  Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου).

Blue After Dark:  20 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες μας οδηγούν, με ζωγραφικά έργα και γλυπτά, από το μυστηριακό γαλάζιο του ουρανού μέχρι το βαθύ αινιγματικό μπλε της θάλασσας, με τους χρωματισμούς και τους φωτισμούς να δημιουργούν ονειρική και ταξιδιάρικη διάσταση, άλλοτε χαρούμενη και άλλοτε ευαίσθητα μελαγχολική. Εκτίθενται έργα των Cacao Rocks, Κώστα Βαρώτσου, Μανώλη Χάρου, Παύλου Σάμιου, Σωτήρη Σόρογκα, Κώστα Τσόκλη, Δημοσθένη Κοκκινίδη κ.ά. (Εικαστικός Κύκλος Sianti, Βασιλέως Αλεξάνδρου και Μιχαλακοπούλου, Χίλτον)

Transformation: Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου προλαβαίνετε την ομαδική τριάντα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στη Roma Gallery. Εκτίθενται έργα των Jeff Koons, Michael Askin, Αλέξη Ακριθάκη,  Κωστή, Δημήτρη Αλειθηνού, Λουκά Σαμαρά, Απόστολου Γεωργίου κ.ά. (Gallery Roma  Ρώμα 5, Κολωνάκι).

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης