Photo: Shutterstock

Open Call: Θέλουμε τη ματιά και την πένα σου!

Τα Νέα της Τέχνης σε προ(σ)καλούν να αποκαλύψεις τον τεχνοκριτικό που κρύβεις μέσα σου.

Είσαι νέος/α, από 20 έως 40 ετών και ενδιαφέρεσαι για την τέχνη και τη συγγραφή; Θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στον απαιτητικό χώρο της τεχνοκριτικής; Στείλε στα Νέα της Τέχνης ένα κείμενο – έως 500 λέξεις – για μια έκθεση ή ένα εικαστικό event που επισκέφθηκες πρόσφατα. Τα υπόλοιπα άφησε τα σε μας.

Τα κείμενα που θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν από την συντακτική ομάδα των ΝτΤ. Ο συντάκτης του κειμένου το οποίο θα ξεχωρίσει θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δυο δίωρα εργαστήρια με την ομάδα των «ΝτΤ» και να καταθέσει την κριτική του για μια συγκεκριμένη έκθεση που θα του ανατεθεί, και η οποία θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιανουαρίου 2021.

Τι ζητάμε από σένα; Τα στοιχεία που θα εκτιμηθούν στα ζητούμενα κείμενα είναι η γνώση του αντικειμένου, η διεισδυτικότητα στην πρακτική του καλλιτέχνη και την ουσία της δουλειάς του, η τεκμηριωμένη άποψη για την θετική ή αρνητική γενική εικόνα των έργων, το feedback του στησίματος και της επιμέλειας της έκθεσης αλλά και η άρτια χρήση του γραπτού λόγου, η σύγχρονη κατανοητή σε όλους γλώσσα με φρεσκάδα και φαντασία.

Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν στα «Νέα της Τέχνης» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@theartnewspaper.gr) με την ένδειξη «Open Call Τεχνοκριτική» μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύονται από τα στοιχεία του συντάκτη και τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο συντάκτης που θα επιλεγεί θα ειδοποιηθεί εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου 2020.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, τηλεφώνησε μας στο 2103809565.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης