Volunteer “Queer Santa” Linda Warren Photo by Hart Van Denburg/CPR News

Queer Santa: ένας διαφορετικός Άγιος Βασίλης

Εδώ και 22 χρόνια η Linda Warren αποτελεί ένα διαφορετικό Άη Βασίλη που μοιράζει δώρα σε όσους χρειάζονται σεβασμό και κατανόηση στην πιο δύσκολη φάση της ζωής τους

 

Ντυμένη Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα σε νέους και παιδιά που οι οικογένειές τους τα έχουν απορρίψει λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης. Σε αυτά τα παιδιά από 13 έως 21 ετών που γνώρισαν την απόρριψη και την προκατάληψη νωρίς φέρνει δώρα η 77χρονη Linda Warren από τo Denver στο Colorado.

 

H ίδια αυτοαποκαλείται Queer Santa και λέει πως όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 1998, όταν την πήρε τηλέφωνο μια φίλη, εθελόντρια στο τοπικό κέντρο της LGBTQ κοινότητας στο Colfax η οποία σε πανικό της είπε ότι ένας από τους μεγάλους χορηγούς της φιλανθρωπικής χριστουγεννιάτικής εκδήλωσης είχε αποχωρήσει την τελευταία στιγμή και πολλά παιδιά θα έμεναν χωρίς δώρα. Τότε ξύπνησε μέσα της το πνεύμα του Άη Βασίλη και από τότε βρίσκεται σε μια κοινωνική αποστολή.

 

Η Warren, που είναι λεσβία, έχει νιώσει την απόρριψη και από τους δύο της γονείς, όταν ομολόγησε ανοιχτά τον σεξουαλικό της προσανατολισμό. Σήμερα που εξακολουθεί να είναι περήφανη αλλά επιπλέον είναι γιαγιά και έχει νικήσει τον καρκίνο 3 φορές, δε σταματάει να προσφέρει στους νέους αυτά που θέλει η καρδιά τους. Η ίδια τονίζει ότι φέρνει τα δώρα που λαχταρούν, όχι απλά ένα δώρο για το καλό. Για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό, επιθυμούν έχει καθιερώσει ένα holigay, μια φιλανθρωπική εκδήλωση που συγκεντρώνει περί τα 35,000 δολάρια από την τοπική κοινωνία για δώρα στους LGBTQ νέους που τους έχουν διώξει από τα σπίτια τους

 

Λόγω πανδημίας, φέτος ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για εκδηλώσεις και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όμως η φήμη της Queer Santa έχει ξεπεράσει τα σύνορα της τοπικής κοινότητας και συγκεντρώνει πλέον τα χρήματα για δώρα με άνεση. Κυρίως όμως βοηθά να επικοινωνηθεί το μήνυμα της ανεκτικότητας και της κοινωνικής αποδοχής  σε όλο τον κόσμο.

 

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης