Jeff Koons “Puppy”. 1992 (c) Jeff Koons

O Jeff Koons εγκαταλείπει τον David Zwirner για την Pace

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός στο χώρο της τέχνης: η Pace ανακοίνωσε χθες, 27 Απριλίου, την παγκόσμια αποκλειστική αντιπροσώπευση του Jeff Koons.

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιδραστικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης με εντυπωσιακή πορεία στην αγορά της τέχνης , ο Jeff Koons εγκαταλείπει τον David Zwirner στον οποίο είχε προσχωρήσει το 2013 μετά την αποχώρησή του από τον Gagosian και θα εκπροσωπείται πλέον αποκλειστικά από την Pace σε όλο τον κόσμο.

Η Pace έχει συνδεθεί με εννοιολογικούς καλλιτέχνες που ασχολούνται με την αφαίρεση και το μινιμαλισμό, όπως ο Mark Rothko, η Agnes Martin και ο Alexander Calder, ενώ λίγοι είναι οι καλλιτέχνες της γκαλερί που ασχολούνται με την μαζική κουλτούρα και την ποπ αισθητική.

Είναι γνωστό ότι ο Koons είναι από τους αγαπημένους καλλιτέχνες πολλών μεγάλων συλλεκτών και οίκων δημοπρασίας, όμως δε χαίρει της ίδιας εκτίμησης από τους επιμελητές και τους διευθυντές μουσείων. Ισως η μετακίνηση στην Pace να το αλλάξει αυτό. Σχολιάζοντας την απόφασή του αυτή ο καλλιτέχνης δηλώνει: «Επαγγελματικά, κάποιες φορές στη ζωή μπορούμε να βρεθούμε σε ένα σταυροδρόμι. Εχοντας την ευκαιρία τον τελευταίο χρόνο να σκεφτώ τι θα ήθελα να επιτύχω με τη δουλειά μου …αποφάσισα ότι η Pace Gallery είναι μια συναρπαστική συνθήκη για μένα και τη δουλειά μου. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι η παραγωγή της δουλειάς μου ….. Νομίζω ότι αυτή η αλλαγή στη ζωή μου με την Pace Gallery θα φέρει τεράστιες ευκαιρίες για τη δουλειά μου.

Η πρώτη επίσημη συνεργασία της Pace με τον Koons θα είναι μια  έκθεση με ένα γλυπτό στο χώρο της γκαλερί στο Palo Alto το 2022. Το 2023, η Pace θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη έκθεση του Koons στο χώρο της γκαλερί στη Νέα Υόρκη.  Το καλοκαίρι του 2022, ο Koons θα εκθέσει στο Project Space του Iδρύματος ΔΕΣΤΕ στην Υδρα.

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης