Chicago Artists Platform: Kathy Weaver «Born Beautiful» (detail)

Platforms Project Net 2021: 15 ημέρες με online δράση και διάδραση

Ανοίγει αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου τις διαδικτυακές της πύλες η διεθνής έκθεση Platforms Project φιλοξενώντας 68 πλατφόρμες αλλά και  εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες, online περφόρμανς και βίντεο από τις συμμετέχουσες ομάδες.

Προσθέτοντας το Net στον τίτλο του (δεδομένων των συνθηκών), το ένατο Platforms Project σε διαδικτυακή φέτος μορφή, επιδιώκει να αναζητήσει λύσεις σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα αλλά και να χαρτογραφήσει την εικαστική δράση, όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης. Έτσι, το  Platforms Project Net 2021 θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό, να έρθει σε επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες των ομάδων, μέσα από μια ψηφιακή έκθεση ενώ ο  θεατής θα μπορεί να ζήσει μια νέα εμπειρία μπαίνοντας στη σελίδα www.platformsproject.com για 15 μέρες, από τις 27 Μαΐου έως 10  Ιουνίου.

Μέσω μιας ψηφιακής κάτοψης του εκθεσιακού χώρου «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών,  με τις πλατφόρμες τοποθετημένες στα ψηφιακά τους περίπτερα, ο θεατής θα μπορεί πατώντας κλικ πάνω στο αριθμό και το όνομα της πλατφόρμας ,να δει έργα που θα εκθέτει κάθε καλλιτέχνης της ομάδας ( video-art, ζωγραφική, φωτογραφία, installations κτλ) και να βιώσει μια νέα διαδραστική εμπειρία, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να έρθει διαδικτυακά σε άμεση επαφή και διάλογο με τους καλλιτέχνες. Στο Platforms Project Οnline θα παρουσιάσουν έργα τους 68 πλατφόρμες από 28 χώρες και  περισσότεροι από 900 καλλιτέχνες. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα τρέξουν: το Open Studios (όπου μετέχουν  Εργαστήρια  της ΑΣΚΤ Αθηνών με δράσεις και έργα φοιτητών), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kids Lab καθώς και ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών πάνω σε θέματα που αφορούν την σύγχρονη τέχνη, online περφόρμανς και βίντεο από τις συμμετέχουσες ομάδες.

Από το πρόγραμμα των performance ξεχωρίσαμε την «The Beautiful Formula Collective» της πολυεθνικής ομάδας Rhythm Section (27/5, 18:30) αλλά και το «Refuge» της Chicago Arts Platforms (28/5, 17:00).

Επίσης, στις ομιλίες αξίζει να σταθούμε στο «Ημερολόγιο Πανδημίας» της τουρκικής ομάδας Shelter Artists Run Space με ομιλήτρια την Serife Aslan (στα αγγλικά). Στις 6/6, 17:00.

Στις 5 Ιουνίου (13:00) μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση «Αρχείο και Ψηφιακή Εποχή: Μια Άλλη Ανάγνωση» την οποία οργανώνει η Art Newspaper Greece στην οποία συμμετέχουν οι: Χάρις Κανελλοπούλου, Ιστορικός Τέχνης, μέλος της συντακτικής ομάδας The Art Newspaper Greece, Αντωνία Πυλαρινού, Επιμελήτρια, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Πολιτισμού Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και Σταμάτης Σχιζάκης, Επιμελητής, Τομέας Φωτογραφίας και Νέων Μέσων, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τέλος, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και η ασφάλεια των καλλιτεχνών και των επισκεπτών, η φυσική παρουσίαση του  Platforms Project 2020-21 θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ.

 

Η Art Newspaper Greece στηρίζει το Platforms Project Net 2021 ως χορηγός επικοινωνίας.

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης