Έργο της NeSpoon στο Φούνδεο, Πορτογαλία (2020)

Monday Report

Αυτή την εβδομάδα απολαμβάνουμε την έντυπη έκδοση της The Art Newspaper Greece, θαυμάζουμε τα έργα των αυριανών καλλιτεχνών στην ΑΣΚΤ αλλά και των σημερινών performers κάθε είδους στο Τρένο στο Ρουφ και καλωσορίζουμε στην Πάτρα μια κοπέλα από την Πολωνία που δημιουργεί τοιχογραφίες με το… βελονάκι.

 

  • Το πρώτο τεύχος της The Art Newspaper Greece  βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στα περίπτερα και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους μιας και πλέον ανήκουμε επίσημα και με τη βούλα σε ένα από τα πιο έγκυρα διεθνή δίκτυα τέχνης και πολιτισμού. Αγοράστε το, ξεφυλλίστε το, διαβάστε όλα τα άρθρα, απολαύστε το!

 

  • Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ξεκινάει η έκθεση της πρώτης ομάδας διπλωματικών εργασιών των επί πτυχίω φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ στις εγκαταστάσεις της σχολής, στην Πειραιώς 256, στον εκθεσιακό χώρο «Ν. Κεσσανλής» και σε εργαστήρια της σχολής. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, χαρακτικής, βίντεο, εγκαταστάσεις, κλπ. Αυτή η πρώτη ομάδα θα ολοκληρωθεί εκθεσιακά το Σάββατο 19/6 ενώ το τετραήμερο 23 – 26 Ιουνίου θα ακολουθήσει η δεύτερη ομάδα.

 

  • Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στο MoMus, το Thessaloniki Queer Arts Festival 2021 που με τον τίτλο «Τι είναι ταυτότητα;» και μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς και ακτιβιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποίησε μια διαδρομή σε έργα που θίγουν διαχρονικά ζητήματα ταυτότητας. Αξίζει ένα μπράβο στο Μητροπολιτικό Οργανισμό Εικαστικών Μουσείων της Θεσσαλονίκης για την διαρκή του ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της διαφορετικότητας και τις πρωτοβουλίες του στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

  • Μετά τον έφιππο Παπαφλέσσα του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου και τα «Δυο αδέλφια» της Γαλλίδας Zabou  που κοσμούν ήδη την αχαϊκή πρωτεύουσα, το Διεθνές Street Art Festival της Πάτρας / ArtWalk 6 προσκάλεσε την νεαρή Πολωνή καλλιτέχνιδα  NeSpoon να κεντήσει με το «βελονάκι» της τις χαρακτηριστικές δαντέλες της στον αστικό ιστό, και συγκεκριμένα στο κτίριο της οδού Κιθαιρώνος 65. Τα υπερμεγέθη «σεμεδάκια» της NeSpoon έχουν ντύσει με εκπληκτικό τρόπο κτίρια σε όλη την Ευρώπη, από τη Γαλλία ως τη Σικελία και από την Πορτογαλία ως τη Σουηδία.

 

  • Από 11 έως και 20 Ιουνίου καθημερινά από τις 8 έως τις 11:30 το βράδυ, δεκάδες νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες performances σε μία 10ήμερη καθημερινή σκυταλοδρομία δημιουργικής έκφρασης και πρωτοπορίας, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στον ατμοσφαιρικό  χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

 

  • Μαθαίνουμε πως η καλλιτέχνης Όλγα Μηλιαρέση – Φωκά δεν συνεργάζεται πλέον με την γκαλερί Dio Horia. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις της.

 

  • Το έργο «My Finest Fabulous and Amazing Math Book» της Έφης Σπύρου ταξιδεύει στο London Festival of Architecture. Ήδη βρίσκεται online η διαδικτυακή του εγκατάσταση και στις 29 Ιουνίου θα γίνει live projection mapping. Διαβάστε τι είπε στη στήλη «Μίλα μου για σένα» και τον Δημήτρη Σπύρου εδώ

 

 

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης