Jörg Immendorff “Only When the Rocks are Flying Will We Be Appeased” (λεπτομέρεια) , 1978. Courtesy of Michael Warner Gallery.

Art Basel: Άνοιξαν τα Online Viewing Rooms

94 γκαλερί από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στα διαδικτυακά δωμάτια προβολής της ελβετικής φουάρ που μόλις ξεκίνησαν

Ρευστή ακόμη η κατάσταση παγκοσμίως και η Art Basel του Ιουνίου μεταφέρεται, ως φυσική μορφή, στο φθινόπωρο (συγκεκριμένα 24 με 26 Σεπτεμβρίου) οπότε οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η γενικότερη δημόσια υγεία θα επιτρέψουν, εκτός απροόπτου, την σωστή διοργάνωση.

Όμως ήδη από χθες, 16 Ιουνίου, ξεκίνησαν τα Online Viewing Rooms της φουάρ με συμμετοχή 94 γκαλερί, και με επικέντρωση σε καλλιτεχνικές πρακτικές που διερευνούν τις παραμέτρους που έχουν διαμορφώσει τη σύγχρονη η κατάσταση, μέσα από μια σύγχρονη όσο και ιστορική οπτική. Τα Online Viewing Rooms, τα οποία έχουν ως  τίτλο «Portals», επιμελούνται η Magali Arriola, διευθύντρια του Museo Tamayo στην Πόλη του Μεξικού, η Christrina Li ανεξάρτητη επιμελήτρια με έδρα το Άμστερνταμ και το Χονγκ Κονγκ και ο Larry Ossei-Mensah συνιδρυτής του ARTNOIR, επικεφαλής επιμελητής στο Brooklyn Academy of Music της Νέας Υόρκης και συνεπιμελητής της 7ης Athens Biennale «Eclipse» που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ανάμεσα στις γκαλερί που παίρνουν μέρος στα OVR ξεχωρίζουμε τη Michael Warner Gallery με ένα αφιέρωμα στον  Jörg Immendorff (1945-2007), έναν από τους σημαντικότερους Γερμανούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, η  Foksal Gallery της Βαρσοβίας που παρουσιάζει τα τελευταία έργα του Πολωνού ζωγράφου Jakub Julian Ziółkowski τα οποία λειτουργούν ως πύλες σε πυκνές, ονειρικές, ψυχεδελικές συνειδησιακές καταστάσεις αλλά και η βραζιλιάνικη  Galeria Luisa Strina με έργα των Jorge Macchi, Marcius Galan και Renata Lucas. Για περισσότερες πληροφορίες και περιήγηση μπείτε στο www.artbasel.com/ovr

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης