Αυτή την εβδομάδα χειροκροτούμε τους διεθνείς Έλληνες καλλιτέχνες, δηλώνουμε συμμετοχή σε καλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια μαζί με τα παιδιά και μπαίνουμε στην… πρίζα για να εμπνευστούμε ένα έργο τέχνης

Η πρόσφατη επίδειξη του Οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο μας χαροποίησε για έναν πρόσθετο λόγο, πέρα από την ανάδειξη της χώρας μας μέσω του πολυδιαφημισμένου event. Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε η Maria Grazia Chiuri, έπαιξε στο φόντο, ανάμεσα σε πολλές άλλες, μια φωτογραφία από την εμβληματική περφόρμανς της Λήδας Παπακωνσταντίνου «Κωφάλαλη» (Λονδίνο 1971) αποτίνοντας κατά κάποιον τρόπο φόρο τιμής στη σύγχρονη ελληνική τέχνη.  Μπορείτε να διαβάσετε τη συναρπαστική συνέντευξη της Λήδας Παπακωνσταντίνου στην Αλεξάνδρα Κοροξενίδη εδώ

Δεν ξέφυγε από τις εκτιμήσεις του οίκου Phillips η τελική τιμή για τον πίνακα «The Moat, Breccles» του Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον οποίο είχε χαρίσει στον Αριστοτέλη Ωνάση. Το έργο πουλήθηκε στο 1.840.000 δολάρια στη δημοπρασία της περασμένης εβδομάδας. Ρεκόρ όμως έσπασε ένα «Σνιάλο» του Takis που άλλαξε χέρια για 190.300 ευρώ στην  δημοπρασία του οίκου Βέργος στις 17 Ιουνίου. Το «Signal» (1974) αγοράστηκε από Έλληνα συλλέκτη.

Mαθαίνουμε ότι η Αrt Αthina προσανατολίζεται και φέτος σε διαδικτυακή παρουσίαση μες τον Οκτώβριο. Ελπίζουμε να βγει σύντομα επίσημη ανακοίνωση μετά τη σημερινή συνάντηση του ΠΣΑΤ που είναι ο επίσημος φορέας οργάνωσης και διεξαγωγής της εικαστικής διοργάνωσης.

Πέρα από τα σύνορα κινείται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Βeyond Borders γίνεται στα τέλη Αυγούστου για έκτη συνεχή χρονιά  στο Καστελόριζο με τη συμμετοχή ταινιών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο και θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία και με τη στήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών.

Η εξαιρετική δουλειά που κάνει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζεται και το καλοκαίρι με μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς τους. Η σειρά ονομάζεται «Σημεία της πόλης» και αποτελείται από τέσσερα αυτοτελή εικαστικά εργαστήρια στα οποία τα παιδιά αφού ανακαλύψουν και βιώσουν το περιβάλλοντα χώρο θα εκφραστούν δημιουργώντας το δικό τους  έργο τέχνης. Το πρώτο εργαστήριο θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Εκτός από οικοδέσποινα της τηλεοπτικής «Εποχής των Εικόνων», η Κατερίνα Ζαχαροπούλου είναι ως γνωστόν και εικαστικός που συνεργαζόταν για χρόνια με την γκαλερί Bernier/Eliades.  Μαθαίνουμε τώρα πως ετοιμάζει ατομική έκθεση στην γκαλερί Crux στο Κολωνάκι. Άλλη μια δημοσιογράφος και εικαστικός, αυτή τη φορά η δική μας Θεοδώρα Μαλάμου, αρχισυντάκτρια της Τhe Art Newspaper Greece συμμετέχει στην ομαδική έκθεση Systems, Organisms, Symbiosis στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Insituting» που γίνεται στο «Οκτώ» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας.

Open Call

Καλλιτέχνες από κάθε είδος τέχνης προσκαλεί η ΔΕΗ σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό  πειραματισμού και δημιουργικότητας. Η έμπνευση θα πρέπει να αντληθεί από το σήμα, τα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας αλλά και όσα συμβολίζει η ΔΕΗ: την ενέργεια, το φως και έμμεσα, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και τη βιώσιμη πρόοδο. Θα δοθούν πέντε βραβεία (συνολικής χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ) και τα έργα θα εκτεθούν τον χειμώνα. Μπορείτε να κατεβάσετε το brief με όλες τις πληροφορίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εδώ.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης