(c) Judi Iranyi (Βενεζουέλα)

Ξεκινάει το Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ των Χανίων

Με συμμετοχή 377 φωτογράφων από 71 χώρες ξεκινάει την Πέμπτη 1 Ιουλίου το 4ο Chania International Photo Festival θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφιών των Χανίων δημιουργήθηκε από την Blank Wall Gallery και στόχος του είναι να συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, μετατρέποντας την πόλη των Χανίων σε ένα διεθνές κέντρο καλλιτεχνικής έκφρασης που εστιάζει στη φωτογραφία.

Με την έναρξη του φεστιβάλ θα ξεκινήσει και ο καθιερωμένος Φωτογραφικός Μαραθώνιος, ο οποίος θα είναι πιο διευρυμένος χρονικά, για να δοθεί στους συμμετέχοντες περισσότερος χρόνος να φωτογραφίσουν ημερήσια και νυχτερινά θέματα. Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 18:30, θα ξεκινήσει workshop (από τον Αλέξανδρο Βουτσά) με θέμα τη νυχτερινή φωτογραφία, το Σάββατο θα αξιολογηθούν οι φωτογραφίες του Μαραθωνίου ενώ την Κυριακή θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση πάνω στις φωτογραφίες που θα έχουν τραβήξει οι συμμετέχοντες στο workshop. Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί workshop πάνω στην Φωτογραφία Δρόμου και το Αστικό Τοπίο (από τον Νίκο Αποστολόπουλο) ενώ θα γίνει και η παρουσίαση, ο σχολιασμός καθώς και βράβευση των 6 φετινών νικητών του Μαραθωνίου. Περισσότερες πληροφορίες και τρόποι συμμετοχής στο www.cipfestival.com/.

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης