Brice Marden, Untitled, 1985. Παραχώρηση: Bernier/Eliades

Μια γκαλερί ανοίγει τα χαρτιά της

Σχεδόν 50 χρόνια καλύπτει η έκθεση «Works on paper – 1972-2020», την οποία επιμελείται ο Paolo Colombo. Με έργα, μεταξύ πολλών και σημαντικών άλλων, του Ακριθάκη, του Antonakos, του Καβαλλιεράτου, του Κουνέλλη, του Kentridge, του Long, της Marisa Merz (της μοναδικής γυναίκας καλλιτέχνιδας της Arte Povera κατά τις δεκαετίας του ’60 και του ’70), της Messager, του Ναυρίδη, του Pettibon, της Sue Williams και του Robert Wilson η γκαλερί Bernier/Eliades κάνει ένα αφιερωματικό ρεπεράζ από όσους η ίδια ανά τα χρόνια έχει προβάλει και συστήσει στο ελληνικό κοινό.

Τα έργα σε χαρτί είναι μία βεντάλια που μας καλεί σε μία διαδρομή στις ιδιοσυγκρασίες των καλλιτεχνών που εκτείνονται από τον ρεαλισμό έως την εσωτερική καταβύθιση, από την παρωδία έως την παθιασμένη αμφιθυμία, από τον κοινωνικό έλεγχο στην αδιατάρακτη ομφαλοσκόπηση και από τις ιδέες στις έννοιες και στην καλλιτεχνική εκφορά τους. Η έκθεση «Works on paper» φέρνει κοντά δύο γενιές καλλιτεχνών που παρέμειναν με το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο, τον δικό τους και των άλλων ― μα πάνω απ’ όλα τον κόσμο μας, όλων μας.

Bernier/Eliades, «Works on paper – 1972-2020», Επταχάλκου 11, διάρκεια: 20/2 – 2/4, εγκαίνια: 20/2, 19.00-21.00.

Παρουσιάζονται έργα των: Aλέξη Aκριθάκη, Stephen Antonakos, Delia Brown, Michael Buthe, Paolo Colombo, Διονύση Kαβαλλιεράτου, Γιάννη Kουνέλλη, William Kentridge, Richard Long, Valérie Mannaerts, Brice Marden, Marisa Merz, Mario Merz, Annette Messager, Juan Muñoz, Nίκου Ναυρίδη, Tony Oursler, Raymond Pettibon, Jon Pylypchuk, Daniel Richter, Jim Shaw, Χριστιάνας Σούλου, Aλέξανδρου Tζάννη, Kara Walker, Lawrence Weiner, Sue Williams, Robert Wilson, Gilberto Zorio.

Χριστιάνα Σούλου, “Iris, Livre V, Setting Fire”, 2019. Παραχώρηση: Bernier/Eliades

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης