© Shutterstock

Θα σου δώσω λογαριασμό | Οι συντάκτες των ΝτΤ προτείνουν Instagram accounts: Στέλιος Πενταρβάνης

@rossana_orlandi

@rossana_orlandi

Αυτή η εκκεντρική και εξαιρετικού γούστου περσόνα είναι ίσως η σημαντικότερη κυνηγός νέων ταλέντων, όσον αφορά τον σύγχρονο σχεδιασμό αντικειμένων, αλλά και μία έμπορος με απίστευτο γούστο και γνώση που παράλληλα επιλέγει και τα καλύτερα κομμάτια από την παγκόσμια παραγωγή. Η γκαλερί της, στο υπέροχο spazio της Via Matteo Bandello στο Μιλάνο, παρουσιάζει ό,τι καλύτερο και πιο ενδιαφέρον υπάρχει στο design και συνήθως με ένα ευρηματικό σκηνικό background. 

@craieateur

@craieateur

O Jean-Charles de Castelbajac είναι ένας αριστοκράτης της μόδας και της τέχνης. Πέρα από τις δικές του συλλογές αλλά και τις ζωγραφικές εκθέσεις που έχει κάνει στο Παρίσι και όχι μόνο, τα τελευταία δύο χρόνια ανέλαβε και την αναγέννηση της Benetton. Έχοντας βαθιά αγάπη στη χρωματολογία της Pop Art, συμπεριφέρεται συχνά ως ένας street artist. Η δημιουργική εμμονή του να ζωγραφίζει καθημερινά πάνω σε ό,τι βρει (σε τοίχους, βάρκες, αντικείμενα, χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντιλα, post-it και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί), στους περιπάτους του στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά και στα ταξίδια του στη Μεσόγειο (και στην Ελλάδα), αφήνει το ζωγραφικό του στίγμα, καθώς η σύζυγος του απεικονίζει το ενσταντανέ. 

@elledecorationuk

@elledecorationuk

Παρακολουθώ το προφίλ του Elle Deco UK για έναν βασικό λόγο: είναι φρέσκο, όμως έχει και μια χαλαρότητα στις διακοσμητικές του προτάσεις, ενώ παράλληλα αγαπάει το πράσινο που μου αρέσει πολύ. Στις αναρτήσεις θα ανακαλύψετε πολλά design αντικείμενα, αλλά και φθαρμένα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα που χαρίζουν στον χώρο μια πατίνα πιο ανθρώπινη ― αγαπημένο στοιχείο των Βρετανών, μια και σιχαίνονται τη λαϊκή προσέγγιση του καινούργιου, όχι σε ιδέες, αλλά στην αδιάντροπη προβολή της ευμάρειας. Μην ξεχνάτε ότι (πολύ) παλαιότερα οι αριστοκράτες έθαβαν τα νέα τους χειροποίητα παπούτσια στο χώμα για να φθαρούν ώστε να μη δώσουν την εντύπωση της χυδαίας προβολής πλούτου.

@vogueitalia

@vogueitalia

Για πολλούς λόγους ένα από τα αγαπημένα μου προφίλ, αν και ο βασικότερος είναι ο χαρισματικός διευθυντής του. Ο Emanuele Farneti, ένας τύπος ο οποίος, αν και διηύθυνε το L’Uomo Vogue, δύσκολα θα έκανε σενάρια να αναλάβει τα ηνία της εμβληματικής έκδοσης της ιταλικής Vogue μετά και την ισχυρή παρουσία για πολλά χρόνια της ανυπέρβλητης Franca Sozzani ― τελικά έφερε τα πάνω κάτω, δημιουργώντας τη νέα εποχή της ιταλικής  έκδοσης. Όχι μόνο θεματολογικά αλλά και σχεδιαστικά και φωτογραφικά, επιλέγοντας τολμηρά concept και προβάλλοντας με έντονο τρόπο την έννοια της ισότητας σε όλες τις εκδοχές της.

@dezeen

@dezeen

Ίσως το πιο επιδραστικό online περιοδικό για το design, μια και ενημερώνει καθημερινά το feed του με ό,τι νέο συμβαίνει στην αρχιτεκτονική, τον βιομηχανικό σχεδιασμό, το σύγχρονο design και τη διακόσμηση. Το μοναδικό site στο είδος του με τόση πληροφορία και καθημερινή ενημέρωση, ακόμη και στην εποχή του κορονοϊού. Κάθε χρόνο διοργανώνει και τα δικά του βραβεία design με τη συμμετοχή 75 κριτών, μεταξύ των οποίων οι Norman Foster, Michael Anastassiades, Konstantin Grcic, Jaime Hayon, Daniel Libeskind.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης