© Shutterstock

Θα σου δώσω λογαριασμό | Οι συντάκτες των ΝτΤ προτείνουν Instagram accounts: Εύα Σακελλαρίδη

@dezeen

@dezeen © Zaha Hadid architects, Opus Hotel

Ο διακαής πόθος και τόπος προβολής όλων των αρχιτεκτόνων ανά την υφήλιο. Το πιο δημοφιλές περιοδικό αρχιτεκτονικής στον κόσμο, αρκετά επιλεκτικό στην επιλογή της ύλης του, διαμορφώνει τάσεις και φιλοξενεί έργα από την αρχιτεκτονική, τον βιομηχανικό σχεδιασμό, την εσωτερική διακόσμηση, όπως, επίσης, ειδήσεις και συνεντεύξεις από όλο τον κόσμο. 

@archisearch

@archiserach © Pieris architects, Green Urbanity

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο ελληνικό online περιοδικό αρχιτεκτονικής. Εστιάζει κυρίως στα έργα ταλαντούχων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και, επίσης, παρουσιάζει κείμενα για τις διεθνείς τάσεις, συνεντεύξεις, podcasts, διαγωνισμούς, διαλέξεις και πολλά άλλα δρώμενα.

@thecultivist

@thecultivist © Javier Senosian, Organic House

Είναι πολύ πιθανό να αναρωτηθείτε για αρκετά από τα έργα που θα δείτε αν ανήκουν στο πεδίο της αρχιτεκτονικής ή των εικαστικών τεχνών. Τα όρια είναι ασαφή στις εικόνες που αναρτά το Cultivist, ο σύλλογος για την τέχνη που προσφέρει προνομιακή πρόσβαση σε μουσεία, γκαλερί και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο χωρίς αναμονή σε ουρές, εισιτήρια και κρατήσεις. 

@bartlettarchucl

@bartlettarchucl © Ananda Wiegandt, The valley of harmony

Εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, περίτεχνα σχέδια, μακέτες και ρομποτικές κατασκευές: δεν θυμίζουν σε τίποτα φοιτητικές εργασίες κι όμως είναι. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές της Bartlett του UCL, της κορυφαίας σχολής αρχιτεκτονικής του κόσμου, εντυπωσιάζουν με την ευρηματικότητα, τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους. 

@brutgroup

@brutgroup © Gearard Grandval, Les Choux De Creteil

Κτίρια που θυμίζουν εικόνες από ένα δυστοπικό πρόσφατο παρελθόν, κατασκευές από εμφανές σκυρόδεμα, μονολιθικά κτίρια και μινιμαλιστικοί χώροι από την αρχιτεκτονική  του 20ού αιώνα γοητεύουν με την αισθητική και την τόλμη τους.

@parametric.architecture

@parametric.architecture © Ulun architects, Kenya pavillion

Τα πολύπλοκα σε μορφή έργα σχεδιάζονται με ειδικά ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν ενέργειες όπως παραμετροποίηση και περίπλοκη μοντελοποίηση. Μοιάζουν συχνά σαν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, το άκρως εντυπωσιακό όμως είναι ότι πολλά από τα έργα που παρουσιάζονται είναι υλοποιημένα.

@irisvanherpen

@irisvanherpen, Paris Fashion Week

H πρωτοποριακή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen έχει πολλές φορές παραδεχθεί ότι για τη δημιουργία μορφών ενδυματολογικής έκφρασης χρησιμοποιεί στοιχεία και τεχνικές από το πεδίο της αρχιτεκτονικής, συνδυάζοντας παραδοσιακά και ριζοσπαστικά υλικά και μεθόδους κατασκευής, όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση.

@geometryclub

@geometryclub © Jekashohirev

Για ψυχαναγκαστικούς, και όχι μόνο, το Geometry Club προσφέρει μια σειρά φωτογραφιών αρχιτεκτονικής  με απόλυτη συμμετρία.  Οι εικόνες, οι οποίες  είναι σχεδόν πανομοιότυπες στη λήψη, δίνουν μια μοναδική οπτική για να συγκρίνουμε τις διαφορές στη μορφή, τον σχεδιασμό και τον τρόπο κατασκευής των προσόψεων των κτιρίων. 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης