Ποιοι Είμαστε

Η μοναδική ελληνική εφημερίδα
για τα εικαστικά και τον πολιτισμό

Η εφημερίδα The Art Newspaper Greece ξεκινά την κυκλοφορία της στην Ελλάδα το 2021, ακολουθώντας την πορεία του ιστορικού εντύπου Τα Νέα της Τέχνης, το οποίο ως το πρώτο «αδελφό» έντυπο της Art Newspaper, της μεγαλύτερης ενημερωτικής πηγής παγκοσμίως για τον χώρο της τέχνης, από το 1991 έγινε το πιο αξιόπιστο έντυπο των Ελλήνων φιλότεχνων για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα εικαστικά και τον πολιτισμό.

Στο τιμόνι της Art Newspaper Greece βρίσκεται η ιστορικός τέχνης Όλινκα Μηλιαρέση-Βαρβιτσιώτη, με την ανανεωμένη ενέργεια και τη νέα αντίληψη για τον σύγχρονο κόσμο της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του design που έφερε στην εγχώρια πολιτιστική ενημέρωση από το 2017, ως διευθύντρια της εφημερίδας Τα Νέα της Τέχνης.

Έχοντας ένα δίκτυο εξειδικευμένων και αναγνωρισμένων συντακτών και ανταποκριτών στην Ελλάδα και στις διεθνείς μητροπόλεις της τέχνης, η Art Newspaper Greece είναι μια glocal εφημερίδα -προσεγγίζει, δηλαδή, την εγχώρια εικαστική σκηνή μέσα από τη γνώση της διεθνούς πραγματικότητας.

 

Στις 56 σελίδες του εντύπου και στην ηλεκτρονική έκδοση αναδεικνύονται ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα της τέχνης διεθνώς και η επικαιρότητα στις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες, στην αρχιτεκτονική και στην αρχαιολογία, φιλοξενούνται κριτικές εκθέσεων, απόψεις από σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, καθώς και συνεντεύξεις με κορυφαίους διεθνείς δημιουργούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Η πολιτιστική επικαιρότητα καλύπτεται καθημερινά και μέσα από τους σχετικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram).

 

Με γνώση, άποψη και κριτική ματιά, η Art Newspaper Greece είναι η πλέον αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στην Ελλάδα για την τέχνη: ένα απαραίτητο εργαλείο ενημέρωσης για συλλέκτες, επαγγελματίες και για οποιονδήποτε θέλει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της τέχνης, αλλά και μία ζωντανή πλατφόρμα για ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε καλλιτέχνες, ειδικούς και κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο η Art Newspaper Greece ανοίγει επιπλέον διαύλους επικοινωνίας με τους φιλότεχνους διοργανώνοντας ανοιχτές ομιλίες/συζητήσεις αλλά κα ειδικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις για τους συνδρομητές της.

Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης