Φωτογραφία: Murtada Faisal / Twitter

Ελεύθερη ξανά η Γερμανίδα επιμελήτρια που απήχθη στο Ιράκ

Ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου τη Hella Mewis, τη Βερολινέζα επιμελήτρια και ακτιβίστρια που απήχθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας από ομάδα αγνώστων ενόπλων στη Βαγδάτη όπου ζει και εργάζεται.

Τα ευχάριστα ανακοίνωσε τόσο ο εκπρόσωπος στρατού του Ιράκ Yahya Rasool όσο και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Heiko Maas., αν και παραμένει ασαφές το κίνητρο πίσω από την απαγωγή.

Όπως είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα, η Mewis έφευγε από το γραφείο της στο κέντρο της πόλης με το ποδήλατό της, όταν δύο οχήματα πλησίασαν και οι επιβαίνοντες σε αυτά την άρπαξαν και την έβαλαν στο ένα αυτοκίνητο.

Η Mewis ζει στη Βαγδάτη από το 2012 και ήταν από τους ιθύνοντας της ανεξάρτητης ομάδας καλλιτεχνών Tarkib, ενώ είχε συνεργαστεί και με το Ινστιτούτο Γκαίτε.  Ασχολείται, επίσης, με το Bait Tarkib, ένα πολιτιστικό ίδρυμα που στόχο έχει να προωθήσει και να ενισχύσει ανερχόμενους Ιρακινούς καλλιτέχνες. Όπως αναφέρει το website του, ένας από τους σκοπούς του είναι να «παρέχουν στους νέους και στις γυναίκες της Βαγδάτης ένα ασφαλές καταφύγιο για να εκφράσουν τις ιδέες τους μέσα από εκθέσεις, περφόρμανς στο δημόσιο χώρο, εκπαιδεύσεις και εργαστήρια».

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης