Η νέα έδρα της Gagosian Athens © Gagosian

Η νέα Gagosian Athens ανοίγει με Brice Marden

Ο πολυαναμενόμενος νέος χώρος της αθηναϊκής Gagosian στην οδό Αναπήρων Πολέμου 22 στο Κολωνάκι, ανοίγει τελικά το φθινόπωρο, με τον αμερικανό Brice Marden να εκθέτει έργα σε χαρί και μάρμαρο από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

«Η Gagosian Athens» όπως αναφέρει η διευθύντρια της, Χριστίνα Παπαδοπούλου, «μετακινείται σε ένα μεγαλύτερο, ανεξάρτητο art deco κτίριο που προσφέρει στους καλλιτέχνες έναν εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο όπου ευνοείται σε μεγαλύτερο βαθμό η συνεργασία με καλλιτέχνες και συλλέκτες».

Από το καλοκαίρι του 1981, ο Marden άρχισε να ζωγραφίζει στο εξοχικό του στην Ύδρα,  αφηρημένα χρωματικά μοτίβα σε ντόπιο μάρμαρο, κάτι που συνέχισε για τα επόμενα 20 χρόνια. Μια επιλογή από αυτά τα έργα θα παρουσιαστεί στην έκθεση, στην πρώτη ατομική του καλλιτέχνη στην Ελλάδα σε τέσσερις δεκαετίες, μαζί με μια σειρά σχεδίων του σε μελάνι.

«Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καταλληλότερο καλλιτέχνη για να ανοίξει το νέο χώρο στην Αθήνα από τον Brice Marden», δηλώνει ο Larry Gagosian. «Το μάρμαρο στο οποίο έχουν δημιουργηθεί αυτοί οι πίνακες βρέθηκε στην ‘Υδρα, όπου ο καλλιτέχνης είχε το στούντιο του για σχεδόν 50 χρόνια. Είναι ένα είδος επιστροφής».

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης