Περίπατος με art spirit για τους εναπομείναντες του τριημέρου

Όλοι ξέρουμε ότι όταν η πόλη αδειάζει – όσο γίνεται τέλος πάντων να αδειάσει – γίνεται πιο ανθρώπινη και τα σημεία που αξίζει να επισκεφθείς αποδεικνύονται πιο προσβάσιμα και σου δίνουν περισσότερο χρόνο να τα απολαύσεις. Για αυτό το Σάββατο που το ήρεμο κέντρο και ο καλός καιρός το επιτρέπουν – αν όχι το επιβάλλουν –  ένας περίπατος στην Πλατεία Ασωμάτων, στο Θησείο και στα πέριξ της Ακρόπολης είναι νομίζουμε μια ωραιότατη ιδέα. Εσείς θα βάλετε τις γευστικές επιλογές – υπάρχουν άπειρες προτάσεις στην περιοχή για καφέ, γεύμα, παγωτό, απογευματινό  ποτάκι – κι εμείς θα προτείνουμε τρία πολιτιστικά σποτς που πιστεύουμε ότι θα συμπληρώσουν ιδανικά τη βόλτα.

Στάση πρώτη στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη), στην πλατεία Ασωμάτων. Εδώ μόλις ξεκίνησε η έκθεση «Ενθύμιον Κιουτάχειας», που αφορά την χαρακτηριστική κεραμική της πόλης αυτής της Μικράς Ασίας (από εργαστήρια χριστιανών και μουσουλμάνων) , στην ταραγμένη περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα με αποκορύφωμα την εποχή της ελληνικής κατοχής της περιοχής στη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Συνεχίζουμε με το MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην ίδια γειτονιά το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ενεργειακό περιβάλλον με ήχους επικούς και παρατεταμένους που μεταφέρουν τις ταλαντώσεις, την κίνηση, το φως, τη δόνηση, την έλξη και την κρούση. Μιλάμε φυσικά για την έκθεση «Takis – Ενεργειακοί τόποι» όπου παρουσιάζονται έργα – σταθμοί της καλλιτεχνικής πορείας του διεθνούς Έλληνα εικαστικού.

Ολοκληρώνουμε τον εικαστικό περίπατο με μια επίσκεψη στην γκαλερί Bernier/Eliades στην οδό Επταχάλκου, όπου ο Βέλγος γλύπτης Peter Buggenhout μας δείχνει μια σειρά από έργα  με τίτλο «Before the world has done its dirty job». Είναι άραγε μια απεικόνιση του «χάους»;. «Όχι» λέει ο καλλιτέχνης! «Προσπαθώ να δημιουργήσω μια πραγματικότητα ανάλογη με αυτή στην οποία ζούμε».

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης