Sonke, από τη Λευκωσία σε όλο τον κόσμο

Από χθες, 27 Απριλίου, και έως τις 11 Μαΐου, η Kapopoulos Fine Arts Νicosia Gallery, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Sonke στη Λευκωσία, δίνοντας, όμως, τη δυνατότητα στο κοινό, εν μέσω καραντίνας, να συμμετάσχει στην έκθεση απ’ οπουδήποτε στον κόσμο μέσω ψηφιακής περιήγησης.

Έτσι, από την ιστοσελίδα της γκαλερί, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα 16 νέα έργα του καλλιτέχνη, που γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και έχει κάνει ατομικές και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία και Αμερική).


Γνωστός για τις street art δημιουργίες του, ο Sonke, που διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts, παρουσιάζει τις ασπρόμαυρες γυναικείες φιγούρες του, πλαισιωμένες από στοιχεία που δίνουν κίνηση και νέες διαστάσεις στην κεντρική ασπρόμαυρη θεματολογία του, που έλκει στοιχεία από την ποπ αρτ.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «με εμπνέει να ζωγραφίζω γυναικείες μορφές, οι οποίες θα βρίσκονται σε διάδραση με τους ανθρώπους μέσα στην πόλη. Ο θεατής των γκραφίτι φτιάχνει δίκες του ιστορίες και ταυτίζεται με δίκες του μελαγχολικές στιγμές, με έρωτες ή χαρές. Αυτό το κομμάτι της διάδρασης με γοητεύει πολύ. Θα ήθελα κάποιος, κοιτάζοντας τα έργα, να αισθανθεί τη χαρά και την τρυφερότητα που μπορεί να κρύβεται σε απλά πράγματα, όπως ένα λουλούδι ή ένα πουλάκι. Επίσης η κόκκινη καρδούλα είναι από μονή της ένα πολύ “μαζικό” ποπ, απλό σύμβολο. Άλλες φορές θέλω να αναπαραστήσω έναν έρωτα που ανθεί και άλλοτε έναν έρωτα που μαραζώνει. Μερικές φορές το χρησιμοποιώ σαν ανάλαφρο ποπ στοιχείο».


Kapopoulos Fine Arts Nicosia Gallery, Στασικράτους 43, 1065 Λευκωσία, Κύπρος, τηλ. 00 357 22 319031,nicosia@kapopoulosart.gr, www.kapopoulosart.com. Έως 11 Μαΐου

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης