Pablo Picasso, Woman with a blue dress. Vallauris 1947-1948. Madrid, Fundacion Almine y Bernard Ruiz-Picasso para el Arte. On temporary loan to the Museo Picasso Malaga © Succession Picasso 2019

Διεθνής διάκριση για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Είχαμε γράψει για την υποψηφιότητα της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» την προηγούμενη εβδομάδα και τα καλά νέα κατέφτασαν! Η μεγάλη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διακρίθηκε με το διεθνές βραβείο κοινού Youniversal, κατά την έκτη απονομή των βραβείων Global Fine Art Awards (GFAA) που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 11 Μαΐου. Υπήρξε η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα σε εκθέσεις από μουσεία όπως το Guggenheim, η Tate Modern, η Royal Academy of Arts και το Van Gogh Museum και αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα σε συνολικά 99 υποψηφιότητες από 27 χώρες του κόσμου.

Το βραβείο απονέμεται στους επιμελητές σημαντικών και δημοφιλών εκθέσεων, όπως συνέβη εν προκειμένω με τη βράβευση του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη, διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απονομή του βραβείου Youniversal στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στον διευθυντή του κ. Νίκο Σταμπολίδη είναι η επιβράβευση της συστηματικής, πολύχρονης εργασίας που γίνεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, δημιουργώντας εμπνευσμένες, ευρηματικές εκθέσεις-γεγονότα που ανανεώνουν το κοινό των μουσείων. Συγχαίρω τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη και τους συνεργάτες του. Η βράβευσή του τιμά το έργο του. Κάθε διεθνής βράβευση ελληνικού φορέα αποτελεί τιμή για την Ελλάδα».

Η πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Σάντρα Μαρινοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι οι άνθρωποί του: όχι μόνο όσοι εργαζόμαστε σε αυτό, αλλά κυρίως όλοι όσοι ανταποκρίνονται σε κάθε μας πρόσκληση. Γιατί κάθε δημιουργική προσπάθεια αποκτά σημασία και λόγο ύπαρξης μόνο με την αποδοχή του κοινού. Στις πρωτοφανείς συνθήκες που ζούμε τους τελευταίους μήνες, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στο μουσείο έχουν αγκαλιάσει κάθε νέα μας πρόταση. Ακόμα και αν η επικοινωνία μας αυτή την περίοδο περιορίζεται στον ψηφιακό κόσμο, η ανταπόκριση είναι πάντα συγκινητική και πολύ ενθαρρυντική. Η μαζική συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία των Global Fine Art Awards για την ανάδειξη της πιο δημοφιλούς έκθεσης ήταν ένα ακόμη δείγμα αυτής της αμφίδρομης σχέσης που ανυπομονούμε να συνεχιστεί και από κοντά, όταν οι πόρτες του μουσείου ανοίξουν ξανά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους εσάς που μας αναδείξατε πρώτους, αλλά και προς όσους εργάστηκαν με αφοσίωση και ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση της έκθεσης “Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός”».

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης