Φωτογραφία: Sasha Bogojev

Ακυρώνεται η Frieze του Λονδίνου

Με δεδομένο το κλίμα αβεβαιότητας και τους περιορισμούς σε ότι αφορά τα ταξίδια και τις μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις στη Βρετανία, η δημοφιλέστατη λονδρέζικη φουάρ αποφάσισε να μη συναντήσει το κοινό της in situ αυτό τον Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, οι διευθυντές της δηλώνουν τη λύπη τους για την ακύρωση των Frieze London και Frieze Masters 2020 στο Regent’s Park, μια απόφαση που όπως αναφέρουν προέκυψε «λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες πρωτοφανείς προκλήσεις του COVID-19 και μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους».

Λεπτομέρειες για τη διαδικτυακή έκδοση της έκθεσης με τη μορφή Online Viewings Rooms αναμένονται προσεχώς, όπως και για την Εβδομάδα Frieze στη βρετανική πρωτεύουσα, που σύμφωνα με αυτό το πρώτο μήνυμά τους οι διοργανωτές σκοπεύουν να γιορτάσουν.

Σε δηλώσεις της στο theartnewspaper.com, η Bona Montagu, διευθύντρια της Skarstedt gallery αναφέρει: «Δυστυχώς, επειδή δεν υπάρχει κυβερνητική συμβουλή σχετικά με τις μεγάλες συγκεντρώσεις, είναι αδύνατο για την Frieze να προχωρήσει και να ζητήσει υπεύθυνα από τις γκαλερί να δεσμεύσουν χρήματα για ένα γεγονός που ενδέχεται να μη συμβεί». Μια κίνηση που η ίδια αντιλαμβάνεται ως «υπεύθυνη απόφαση» από την πλευρά της διοργάνωσης.

Μένει να δούμε, λοιπόν, τι μορφή θα πάρει φέτος η Frieze week στο Λονδίνο, αυτός ο «ακρογωνιαίος λίθος του πολιτιστικού ημερολογίου που φέρνει μια απαράμιλλη ενέργεια στις μεγάλες γκαλερί και τους θεσμούς αυτής της πόλης», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής της φουάρ.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης