O Μιχαήλ Μαρμαρινός νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελευσίνα 2021

Ο γνωστός σκηνοθέτης και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ αναλαμβάνει την θέση του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης αναφέρει ότι «Η επιλογή του Μιχαήλ Μαρμαρινού στηρίχτηκε αφενός στη δύναμη της προσωπικότητάς του αφετέρου στο πολυσχιδές καλλιτεχνικό του έργο. Οραματιστής στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, γνωρίζει τη διεθνή πολιτιστική σκηνή στην οποία έχει διακριθεί ως ένας εκ των πρεσβευτών της Ελλάδας που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης στο εξωτερικό».

Ο ίδιος ο Μαρμαρινός μετά την ανακοίνωση δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή ο τίτλος που μου αποδίδεται. Ελπίζω πως η αγάπη μου για την Ελευσίνα – που μετράει πολλά χρόνια, πολύ πριν την ανακήρυξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα – θα καταφέρει να μετατραπεί, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών και της πόλης, σε ένα έργο που θα αφήσει ζωντανά ίχνη και αναμνήσεις».

Η διοργάνωση, που στην πορεία της έχει αντιμετωπίσει μπαράζ προβλημάτων, καθυστερήσεων και καταγγελιών, έχει ζητήσει από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα τη μετάθεσή της για το 2023. Η σχετική απόφαση αναμένεται το φθινόπωρο.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης