Οι Mattis & Jeppe Curth, συνιδρυτές της Artland

Στον κόσμο του Artland

Σε μια εποχή που η επικοινωνία αλλά και η αγορά της τέχνης βασίζονται όλο και περισσότερο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, μπορεί κανείς να βρει πληθώρα καινούργιων εφαρμογών. Με περισσότερους από 65.000 χρήστες παγκοσμίως, η Artland (www.artland.com) ξεχωρίζει, περιλαμβάνοντας εκθέσεις, έργα προς πώληση, γκαλερί και συλλέκτες σε μία ενιαία ψηφιακή κοινότητα.

Με πάνω από 65.000 χρήστες παγκοσμίως, η Artland ξεχωρίζει με εκθέσεις, έργα προς πώληση, γκαλερί και συλλέκτες σε μία ενιαία ψηφιακή κοινότητα

«Η τέχνη είναι για να μοιράζεται: Είναι ένας όμορφος τρόπος για να συνδέεσαι με ανθρώπους και να συνδιαλέγεσαι για το πώς μπορείς να πλοηγηθείς σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο», δηλώνει ο Mattis Curth συνιδρυτής της πλατφόρμας μαζί με τον αδελφό του Jeppe. Το 2016, έχοντας μόλις αγοράσει το πρώτο του έργο τέχνης, θέλησε να δημιουργήσει ένα forum για καινούριους συλλέκτες μέσω του οποίου θα μοιραζόντουσαν πληροφορίες, σκέψεις και απαντήσεις σε ερωτήματα.  Το 2018, φιγουράριζε στα φιλόδοξα art start-ups, ενώ σήμερα αποτελείται από μία διαδραστική ιστοσελίδα και μία εφαρμογή για κινητά.

© ARTLAND

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποκτήματά τους και τις προτιμήσεις τους, χωρίς να υπάρχει προαπαιτούμενος αριθμός έργων ή καλλιτεχνών. Ανοίγει, λοιπόν, την πόρτα σε ερασιτέχνες να καλλιεργήσουν το πάθος τους και να χτίσουν συλλογές ανταλλάσσοντας απόψεις. Έτσι, πλάι σε σημαντικές συλλογές από όλο τον κόσμο, (π.χ. των Sylvain & Dominique Lévy, του Robert Mollers και του Oliver Elst) αναδεικνύονται καινούριες  και μικρότερες. Οι φιλότεχνοι έχουν στη διάθεσή τους ιδιωτικό forum αλλά και απευθείας επαφή με γκαλερί και ντίλερ. Το σημαντικότερο εργαλείο είναι η συμμετοχή πάνω από 500 γκαλερί που δείχνουν τα έργα τους προς πώληση με πολύ απλό τρόπο αναζήτησης και σύγκρισης. Συμμετέχουν μεγάλοι έμποροι τέχνης όπως οι Gagosian, Sean Kelly, Lehmann Maupin, Kukje, Max Hetzler, Sprüth Magers, Michael Werner και Levy Gorvy, ανερχόμενοι όπως οι Rachel Uffner, Sabrina Amrani και Josh Lilley, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος θέλει να δημιουργήσει προφίλ, με το σχετικό αντίτιμο φυσικά. Υπάρχει η δυνατότητα με τεχνολογία 3D να επισκεφτεί κανείς ενδιαφέρουσες εμπορικές εκθέσεις ή ακόμα και περίπτερα των γκαλερί σε φουάρ.

© ARTLAND

Αυτή τη στιγμή, η Artland παρουσιάζει πάνω από 1.000 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έχει οργανωμένη την πληροφορία σε έναν εύχρηστο παγκόσμιο οδηγό. Επιπλέον, προτείνει επιμελημένες ενότητες έργων κάτω από θεματικές (π.χ. pop, αφηρημένη, εννοιολογική τέχνη κ.λπ.) που περιλαμβάνουν διαθέσιμα προς πώληση έργα, σχετικούς καλλιτέχνες και έργα σε ιδιωτικές συλλογές.

Οι αγορές μέσω της πλατφόρμας γίνονται με τρεις τρόπους: άμεση αγορά στην τιμή που εμφανίζεται, προσφορά σε χαμηλότερη τιμή ή απευθείας επικοινωνία με την γκαλερί. Μέχρι στιγμής, έργα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν αλλάξει χέρια έτσι και αυτή την περίοδο γίνεται ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ. Η διαφάνεια και η προσβασιμότητα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν αυτό το start-up σε παγκόσμια επιτυχία. Αποτελεί πλέον ένα δυναμικό portal που συγκεντρώνει, επιπλέον, νέα και ειδήσεις από τον κόσμο της τέχνης, σχόλια για την αγορά και παρουσιάσεις παραγόντων του χώρου είτε είναι διάσημοι είτε λιγότερο γνωστοί, αλλά έχουν κάτι να μοιραστούν μαζί μας.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης