Still από το «GAGA / MARAT». Courtesy of Phillips Auctions

NFT από τον Robert Wilson με την Lady Gaga

Ένα βίντεο, το οποίο ο Robert Wilson δημιούργησε πριν από 8 χρόνια (και ξαναδούλεψε τώρα) με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga, βάζει τον σπουδαίο σκηνοθέτη στο παιχνίδι των Non-Fungible Token (NFT). Στο ψηφιακό αυτό έργο τέχνης, (που έχει γυριστεί στη διάρκεια μιας περιβόητης φωτογράφησης του 2013) η ποπ σταρ «ζωντανεύει» τη «Δολοφονία του Μαρά» του Νταβίντ, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου. Το «GAGA / MARAT» (όπως ονομάζεται το βίντεο)  θα δημοπρατηθεί στο 20th Century & Contemporary Art Day Sale του οίκου Phillips σήμερα 24 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, με την προσφορά να ξεκινά από μόλις 100 δολάρια.

Στα 2:06 λεπτά του βίντεο η lady Gaga υποδύεται τον δολοφονημένο στη μπανιέρα του Γάλλο επαναστάτη, κουνώντας μόνο τα μάτια της, ενώ ακούγεται η φωνή της να απαγγέλει ένα ποιητικό κείμενο βασισμένο σε γραπτά του Μαρκήσιου ντε Σαντ πριν το όλο θέαμα οδηγηθεί σε ένα αργό fade out.

Το έργο βασίζεται σε μια σειρά πορτρέτων που ο Wilson (πάντα με τη Lady Gaga) δημιούργησε ζωντανεύοντας πίνακες του Λούβρου, όπως την προσωπογραφία της Caroline Riviere του Ενγκρ και την «Κεφαλή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή» του αναγεννησιακού ζωγράφου Αντρέα Σολάρι. Στην ίδια αρχική δουλειά περιλαμβάνονται και κάποια ασπρόμαυρα στιγμιότυπα εμπνευσμένα από το έργο του Nobuyoshi Araki με τη Lady Gaga να κρέμεται ανάποδα και γυμνή. Τα πορτρέτα παρουσιάστηκαν στην ατομική έκθεση που έκανε ο Wilson στο Λούβρο το 2013. Μπορείτε να δείτε το έργο «GAGA / MARAT» εδώ

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης