Διαμαντής Διαμαντόπουλος «Οικογένεια» (λεπτομέρεια), λάδι σε μουσαμά 160 x 152 cm, τιμή εκτίμησης € 20.000 – € 30.000.

Vergos Auctions: Η ώρα της φθινοπωρινής δημοπρασίας

Έργα σημαντικών δημιουργών της ελληνικής εικαστικής σκηνής και σπάνια αντικείμενα εξαιρετικού φιλελληνικού ενδιαφέροντος δημοπρατούνται την Πέμπτη στη Αθηναΐδα.

Με την καθιερωμένη δημοπρασία νεοελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής, ιστορικών και φιλελληνικών αντικειμένων στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς στο Βοτανικό, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, υποδέχεται τη σεζόν ο Οίκος Βέργος. Επίσης, στην τριήμερη (από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου) έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα που θα δημοπρατηθούν.

Στο πρώτο μέρος της δημοπρασίας περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής με εκπροσώπηση σημαντικών ονομάτων της νεοελληνικής τέχνης. Ανάμεσα τους οι: Δ. Διαμαντόπουλος, Γ. Γαΐτης, Τάκης, Παύλος (Διονυσόπουλος), Α. Ακριθάκης, Γ. Ζογγολόπουλος, Γ. Μόραλης, Μποστ, Α. Φασιανός, Κ. Τσόκλης. Δ. Μυταράς, K. Παρθένης, Γ. Χαλεπάς, Κ. Βολανάκης, Κ. Μαλέας, Σ. Παπαλουκάς, Ν. Λύτρας, Φ. Κόντογλου κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος αναδεικνύεται ο πλούτος της ελληνικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, με μία ευρεία συλλογή εξαιρετικά σπάνιων αντικειμένων που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών φιλελληνικών αντικειμένων και όσων θαυμάζουν την ελληνική ιστορία, ειδικότερα εν’ όψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ξεχωρίζουν το ασημένιο τάσι του Ν. Μαυροκορδάτου (1715-1730) με τιμή εκτίμησης € 12.000-14.000 και η «Προσωπογραφία Μαρίνου Βέγια» ζωγραφισμένη από τον Διονύσιο Βέγια, με τιμή εκτίμησης € 10.000-15.000.

Η ανανέωση στον Οίκο Βέργος ενισχύεται και με την νέα ιστοσελίδα, www.vergosauctions.com, η οποία λειτουργεί ήδη με βασικά της χαρακτηριστικά τη φιλικότητα προς τον χρήστη, την ευκολία στην πρόσβαση πληροφοριών για κάθε έργο, τις αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να πουλήσει ή/και να αγοράσει ένα αντικείμενο, αλλά και με ενδιαφέροντα νέα από την ελληνική και παγκόσμια σκηνή της τέχνης. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί σύντομα με μόνιμο πωλητήριο έργων, online δημοπρασίες και δυνατότητα online συμμετοχής στις φυσικές δημοπρασίες.

Πολυχώρος Αθηναϊς Καστοριάς 34 – 36, Βοτανικός.   Ώρες έκθεσης: Δευτέρα 21/9: 18:00 έως 22:00, Τρίτη 22/9 και Τετάρτη 23/9: 10:00 έως 21:00.  Δημοπρασία: Πέμπτη 24//9 στις 18:30.

Στη δημοπρασία μπορεί να πάρει κανείς μέρος με φυσική παρουσία, με υποβολή γραπτής προσφοράς ή με τηλεφωνική συμμετοχή. Πληροφορίες στο www.vergosauctions.com

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης