General Idea, AIDS, 1987, Private Collection, Chicago, USA

WORLD AIDS DAY 2020

Η 1η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η μέρα κατά του AIDS και η εικαστική κοινότητα δεν ξεχνά όσους υπἠρξαν θύματα του ιού. Στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών έχει πλέον εξελιχθεί η φαρμακευτική αγωγή και οι φορείς του ιού ζουν κανονικές ζωές. Οι κοινωνίες έχουν ωριμάσει και οι φορείς δεν αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό που αντιμετώπισαν παλαιότερες γενιές.

Το 2020 η ανθρωπότητα βάλλεται από ένα άλλο ιό, τον COVID-19. Αξίζει να αναλογιστούμε την έλλειψη ανθρωπιάς και τον κοινωνικό ρατσισμό που για δεκαετίες υπέστη η LGBTQ+ κοινότητα, λες και ο ιός του HIV ήταν δικό τους δημιούργημα ή αφορούσε αποκλειστικά και μόνο αυτούς. Η επιστήμη ἐδειξε ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.  Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι μια μέρα κατά της προκατάληψης, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ομάδα των Νέων της Τέχνης πιστεύει σε μια κοινωνία ανεκτική, με μηδενική ανοχή στο διχασμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό, ὀλη αυτή την εβδομάδα θα εστιάσει σε καλλιτέχνες που ἐδρασαν κατά του κοινωνικού στίγματος  ή επέβαλλαν μια queer φιλοσοφία και αισθητική στο ευρύ κοινό.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης