© AP Photo/Kamran Jebreili

Αναστέλλεται και η Art Dubai λόγω κορονοϊού

Ούτε την Art Dubai αφήνει ανέγγιχτη, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο, ο κορονοϊός, που μοιάζει να λαμβάνει πανδημικές διαστάσεις. Προ ολίγου, οι Benedict Floyd, CEO της διοργάνωσης, Pablo del Val, καλλιτεχνικός διευθυντής, και Χλόη Βαΐτσου, διεθνής διευθύντρια, δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η φουάρ, που επρόκειτο να λάβει χώρα 25-28 Μαρτίου, αναβάλλεται. «Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η έκθεση στην προώθηση ντόπιων και περιφερειακών καλλιτεχνών, αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην τοπική πολιτιστική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των υφισταμένων συντελεστών της έκθεσης και των θεωρητικών.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η νέα μορφή που θα πάρει η φουάρ προγραμματίζεται να λάβει χώρα κατά τις ίδιες ημερομηνίες και πρόκειται να παρουσιάσει εκδηλώσεις, εκθέσεις, συζητήσεις και τμήματα του υφιστάμενουπρογράμματος της Art Dubai. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται οι τοπικές και περιφερειακές γκαλερί, το Global Art Forum, τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και το Campus Art Dubai.

Όπως αναφέρει η κοινή δήλωση των «τριών», η φουάρ, παρ’ όλα τα εμπόδια που αναστέλλουν τον πλήρη προγραμματισμό της, δεσμεύεται ότι θα επιμείνει στην επιδίωξη το Ντουμπάι και η τοπική αγορά της τέχνης να έλθει σε επαφή ―εμπορικά και θεσμικά― με τις διεθνείς αγορές, «μια δέσμευση υποστήριξης στην τοπική κοινότητα που νιώσαμε την επιτακτική ανάγκη να υποστηρίξουμε», ενώ η δήλωση συνεχίζει: «Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Με το Ντουμπάι να εφαρμόζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ιατρικής και υγιεινής, θα καλωσορίσουμε τους διεθνείς επισκέπτες τον Μάρτιο, συνιστώντας τους να ακολουθούν τις συμβουλές των αρχών των χωρών διαμονής τους. Τέλος, θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για όλη την υποστήριξη και την κατανόηση που έχουμε λάβει από τους συνεργάτες και τους φίλους μας την περασμένη εβδομάδα. Οι σκέψεις μας είναι με όλους που έχουν πληγεί από τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο».

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης