Από την έκθεση «Άντρες και μηχανές» της Σίλειας Δασκοπούλου στην CAN Gallery

Όλο και περισσότερες γκαλερί μάς περιμένουν

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ―και με συνεχείς και γοργούς ρυθμούς― οι γκαλερί επιστρέφουν έπειτα από δύο μήνες… σιωπής. Τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, οι αίθουσες τέχνης επανέρχονται, θέλοντας να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν.

Η Can Gallery (Αναγνωστοπούλου 42) συνεχίζει με την έκθεση της Σίλειας Δασκοπούλου «Άντρες και μηχανές», με σπάνια έργα της «γυναίκας που ζωγραφίζει γυναίκες, καθαρά, επίκαιρα και μοναχικά», η οποία, ωστόσο, είχε και τις «εξαιρέσεις» της· αυτές παρουσιάζει η αίθουσα της Χριστίνας Ανδρουλιδάκη, που θα συνεχίσει, από τις 28 Μαΐου και για όλο το καλοκαίρι με την έκθεση της Έφης Χαλιωρή.

Η Gallery Genesis (Χάριτος 35), έως τις 6 Ιουνίου, φιλοξενεί την έκθεση «Nostro Caro Scuro», η οποία παρουσιάζει έργα των Βασίλη Γαρυφαλλάκη, Αποστόλη Ιτσκούδη και Νίκου Κιτμερίδη, με το δικό τους, όπως λέει η Ίρις Κρητικού, ιδιοχρησιακό εκείνο και ιδιοσυγκρασιακό chiaroscuro που διατρέχει τις τρέχουσες ενότητες της δουλειάς τους.

Η Alma Contemporary Gallery (Υψηλάντου 24) παρουσιάζει τον Ανδρέα Βούσουρα έως τις 10 Ιουνίου, με την έκθεση «Passé», όπου διερευνάται η σχέση ατομικού και συλλογικού, προσωπικού βιώματος και δημόσιου βίου, ιστορίας, γεγονότος.

Στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4), από τις 23 Μαΐου και έως τις 6 Ιουνίου, με την έκθεση «Εrotica», με σημείο αφετηρίας το εγχείρημα του Badiou για τον συνολικό επαναπροσδιορισμό του έρωτα, παρουσιάζει το έργο 24 σύγχρονων καλλιτεχνών, με τη δική τους οπτική αναφορικά με το ερωτικό στοιχείο που διέπει τις σχέσεις, την φαντασιακή και οραματική του διάσταση καθώς και την ανάγκη για ανανέωση και υπεράσπιση του έρωτα ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες.

Η Art Prisma Gallery (Κουντουριώτου 137, Πειραιάς) φιλοξενεί την έκθεση «Carpets 2» του Βασίλη Καρακατσάνη, από τις 26 Μαΐου έως τις 27 Ιουνίου, με έργα που αφορούν την εικαστική προσέγγιση στην «ιδιόρρυθμη» οικογένεια Abd Al Aziz, η οποία, με έδρα τη Βηρυτό και με δραστηριότητα σε διάφορες πόλεις, ειδικά της Μεσογείου, εμπορεύεται «μαγικά» χαλιά, σε ανθρώπους που έχουν το κουράγιο να ταξιδέψουν μαζί τους, ζώντας τη ψευδαίσθηση ή την πραγματικότητα.

Στην Art Zone 42 (Βασ. Κωνσταντίνου 42), ο Πάνος Μπάκας, έως τις 6 Ιουνίου, παρουσιάζει φωτογραφίες, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, τυχαίες ή όχι, εικόνες από ταινίες τρόμου, κομμένες, φιλτραρισμένες και ξαναδουλεμένες με πινέλα και λάδια σε καμβάδες.

Στο «Οχτώ» (Πολυτεχνείου 8), η έκθεση «Άνω βόλτα, κάτω βόλτα», έως τις 7 Ιουνίου, παρουσιάζει έργα των Αλέξη Βασιλικού, Τάσου Βρεττού, Χριστίνας Δημητριάδη, Απόστολου Ζερδεβά, Λίζης Καλλιγά, Πάνου Κοκκινιά, Μανώλη Μπαμπούση, Μαργαρίτας Μποφιλίου, Βασίλη Νούλα & Κώστα Τζημούλη (VASKOS), Georges Salameh, Αγγελικής Σβορώνου, Δημήτρη Τσουμπλέκα, Γιάννη Χατζηασλάνη, Παύλου Φυσάκη.

Η Blender Gallery (Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα) παρουσιάζει, για το επόμενο διάστημα, αφαιρετικά έργα του Φίλιππου Τσιάρα και του Δημήτρη Δάλλα, όπου επιλεγμένη δουλειά της σειράς «Acqua Antica» του Φίλιππου Τσιάρα συνομιλεί με τα έργα του Δημήτρη Δάλλα, του οποίου ατομική έκθεση θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην γκαλερί.

Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4) φιλοξενεί έργα του Ιάσονα Βενετσανόπουλου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Neo-mythical», το πολυαναφορικό, μίνιμαλ μυθικό αφήγημα του καλλιτέχνη, ο οποίος, χρησιμοποιώντας έξι μόνο χρώματα και μαύρο φόντο, κατασκευάζει έναν νέο τόπο που γεφυρώνει χρόνους και αποστάσεις.

Στην Alibi Gallery (Σαρρή 12) «τρέχει» η έκθεση της Μαριλίας Κολυμπίρη, στην οποία μπορούμε να δούμε πίνακες πολύχρωμους, φορτωμένους με σχέδια και γραμμές, μεγάλων διαστάσεων, που μιλούν για τη σύγχρονη ζωή στις μητροπόλεις και το παράλογο που αυτές γεννούν.

Ο Χώρος Τέχνης δ (Χατζηαργύρη 4, Βόλος) παρουσιάζει τον Δημήτρη Μοράρο, από τις 22 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου, σε μία έκθεση με τίτλο «Τι μ’ ωφελούν οι άνοιξες», η οποία περιλαμβάνει έργα με θέμα τα λουλούδια και τα αγριολούλουδα της άνοιξης.

Στην γκαλερί a.antonopoulou art (Αριστοφάνους 20) συνεχίζεται έως τις 26 Ιουνίου η έκθεση «Η ηχώ του χθες ως εικόνα του αύριο», όπου τέσσερις νέες εικαστικοί (Μυρτώ Βρατσάνου, Ελένη Ζερβού, Αθηνά Κουμπαρούλη και Ελπίδα Φραγκεσκίδου) επικεντρώνονται στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον αλλά και της προεκτάσεις αυτής της σχέσης στον νου και στην καρδιά.

Η Allouche Benias Gallery (Κανάρη 1), έως τις 30 Ιουνίου, παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων των Robert Nava και Michael Polimeni (Bäst), που εδρεύουν στο Μπρούκλιν. Στενοί φίλοι, συνομιλητές και συνεργάτες, οι δύο καλλιτέχνες συναντώνται στην Αθήνα για την πρώτη τους, κοινή ζωγραφική έκθεση, εισάγοντάς μας σε δύο εξαιρετικά δημιουργικά πνεύματα της αμερικανικής μητρόπολης. Ταυτόχρονα, «τρέχει» η έκθεση του Αλέξανδρου Ντούρα, που αποτελείται από εγκαταστάσεις και ηχητικά τοπία που οδηγούν «σε μία νέα θεολογία», με τον λοξό και αφαιρετικό τρόπο που απλώς πυροδοτεί και κινητοποιεί σκέψεις, αλλά και ίσως αλλάζει, έστω και για μια στιγμή, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης