Untitled #1 από τη σειρά έργων Reflecting on Nature (2016) της Loreal Prystaj, μία από τους οκτώ καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εναρκτήρια έκθεση του Kovet.Art. Courtesy of Kovet.Art

Νέα βρετανική πλατφόρμα καθοδηγεί και προβάλλει νέους αποφοίτους Καλών Τεχνών

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα με την ονομασία Kovet.Art σχεδιάζει να παρουσιάζει έργα νέων αποφοίτων από καλλιτεχνικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου και θα παρέχει καθοδήγηση σε τομείς όπως η αγοραστική βιωσιμότητα και φορολογικά και εταιρικά θέματα, όπως λέει η ιδρύτρια της εταιρείας Saras Rachupalli στην ArtNewspaper.

Η εναρκτήρια έκθεση του Kovet.Art, με τίτλο Delineating Dreams, πρόκειται να προβληθεί ζωντανά αύριο, 3 Ιουνίου. Περιλαμβάνει έργα οκτώ καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Max Gimson, αποφοίτου του Royal College of Art του Λονδίνου, Candice Jewell από το Plymouth College of Art και Kristy M. Chan από τη Σχολή Καλών Τεχνών Slade. «Έντονα υποκειμενική και συχνά εμποτισμένη με τις ιδιότητες του σουρεαλισμού, η έκθεση περιλαμβάνει έργα που κυμαίνονται από τη ζωγραφική έως τη φωτογραφία και τη χαρακτική», λένε οι συντελεστές της έκθεσης.

Η νέα πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία σε «συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών να αναπτύξουν την εργασία και το προφίλ τους με αξιόπιστους και πρωτότυπους τρόπους», σύμφωνα με δήλωση της Rachupalli. Και προσθέτει ότι «στους καλλιτέχνες δεν προσφέρεται εύκολα εκπροσώπηση από γκαλερί απευθείας μόλις αποφοιτήσουν. Θα συνεργαστούμε με την πρώτη ομάδα καλλιτεχνών για ένα έτος στο πλαίσιο ενός προγράμματος καθοδήγησης».

Saras Rachupalli, Camilla Grimaldi και Averil Curci. Courtesy of Kovet.Art

Οι τιμές για τα διαθέσιμα έργα είναι συνήθως κάτω από 10.000 λίρες (χωρίς φόρους), ενώ η εταιρεία θα λαμβάνει ένα ποσοστό των πωλήσεων. «Είναι κάτι περισσότερο από μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου», λέει η Rachupalli. Η Rachupalli στοχεύει να διοργανώσει τέσσερις περιοδικές εκθέσεις με έργα αναδυόμενων καλλιτεχνών. Το Kovet.Art, το οποίο διαθέτει επίσης συμβουλευτική υπηρεσία για τον κόσμο της τέχνης, παράλληλα με την ηλεκτρονική γκαλερί. Ερωτηθείσα εάν η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση μετά την εμφάνιση του κορονoϊού, λέει ότι η τρέχουσα κρίση «θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι συλλέκτες ανταποκρίνονται και μπορεί να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικούς τρόπους επενδυτικού κέρδους. Ταυτόχρονα, θέλουμε να συμμετέχουμε στη συζήτηση για την προώθηση του κρίσιμου ρόλου της τέχνης».

Πέραν της Saras Rachupalli, την ομάδα του Kovet.Art στελεχώνει η Averil Curci, πρώην σύμβουλος τέχνης, η οποία είναι επικεφαλής επιμελήτρια και σύνδεσμος καλλιτεχνών της εταιρείας, και η Camilla Grimaldi, που είναι καλλιτεχνικήδιευθύντρια της πρωτοβουλίας, συνιδρύτρια της Brancolini Grimaldi, μιας σύγχρονης γκαλερί που επικεντρώνεται στη φωτογραφία, η οποία ξεκίνησε στη Ρώμη και τη Φλορεντία προτού μετακομίσει στο Λονδίνο στις αρχές του 2011.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης