Ένα βαγόνι του μετρό γεμάτο με ποντίκια που φτερνίζονται, που χρησιμοποιούν μάσκες ως αλεξίπτωτα και κρατούν μπουκάλια με αντισηπτικό. Αυτό είναι το νέο έργο του Banksy, το οποίο παρουσίασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται ο ίδιος (ή ίσως κάποιος συνεργάτης του), ντυμένος σαν καθαριστής του μετρό, να ζωγραφίζει και να «ταγκάρει» μέσα σε ένα βαγόνι.

«If you don’t mask – you don’t get» είναι το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και έρχεται λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε από τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα.

Μια κίνηση από τον διάσημο (όμως αγνώστων λοιπών στοιχείων) καλλιτέχνη που μπορεί να εκληφθεί ως υποστηρικτική στη χρήση μάσκας.

Οι πραγματικοί καθαριστές του μετρό, πάντως, μην γνωρίζοντας πως τα συγκεκριμένα γκράφιτι ανήκουν στον Banksy τα αφαίρεσαν.

Σύμφωνα με το BBC, από την πλευρά της η TfL (ο οργανισμός μεταφορών του Λονδίνου), που ακολουθεί αυστηρή πολιτική ενάντια στα γκράφιτι, δήλωσε πως «θα θέλαμε να προτείνουμε στον Banksy την ευκαιρία να κάνει μια νέα εκδοχή για τους επιβάτες σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία».

https://www.instagram.com/p/CCn800cFIbe/?utm_source=ig_embed

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy ασχολείται με την πανδημία του Covid-19. Κατά την διάρκεια του lockdown είχε ανεβάσει τα – γνώριμα από πολλά έργα του – ποντίκια να είναι σε κατάσταση «αμόκ» μέσα σε ένα μπάνιο με την λεζάντα: «My wife hates it when I work from home» (Η γυναίκα μου απεχθάνεται να δουλεύω από το σπίτι).

Επίσης, τον Μάιο είχε τοποθετήσει ένα έργο του στο Southampton General Hospital για να τιμήσει το νοσηλευτικό προσωπικό.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης