Πηγή εικόνας: The Artnewspaper

Τουρίστας έσπασε άγαλμα για μια πόζα

Με τρία δάκτυλα λιγότερα βρέθηκε το άγαλμα της Παυλίνας Βοναπάρτη, έργο του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα (1757 – 1822) σε μουσείο του Τρεβίζο, μετά από απόπειρα Αυστριακού επισκέπτη να απαθανατιστεί καμαρωτός… πάνω του.

Ο 50χρονος τουρίστας εντοπίστηκε από κάμερα ασφαλείας του μουσείου Gypsoteca να κάνει ένα ομολογουμένως άγαρμπο άλμα πάνω στη βάση του γλυπτού και όπως δήλωσε η τοπική αστυνομία η ζημιά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη πέρα από τα τρία δάκτυλα του ποδιού της αγαπημένης αδελφής του Ναπολέοντα. Και ενώ το μουσείο ζητά αυστηρότητα και ο δράστης παραδέχθηκε το ανόητο του εγχειρήματος, μένει να αποφασιστεί από το τοπικό δικαστήριο αν θα ασκηθεί δίωξη ή όχι.

Ούτως ή άλλως, το θέμα με τις παρακινδυνευμένες «χορογραφίες» για φωτογραφήσεις και σέλφι σε μουσεία, μνημεία, γκαλερί και λοιπούς χώρους τέχνης φαίνεται ότι παίρνει σημαντικές διαστάσεις και δεν είναι λίγες οι ζημιές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε γλυπτά και πίνακες από τον συνδυασμό ματαιοδοξίας και καθαρής επιπολαιότητας. Τις βλέπουμε τις απαγορεύσεις των φωτογραφήσεων, σέλφι ή μη, να έρχονται – και με το δίκιο τους.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης