Carwan Gallery Φωτό: Γιώργος Σφακιανάκης

Carwan Gallery: Από τη Βυρητό στον Πειραιά!

Νέα άφιξη στην εικαστική σκηνή της πόλης, η Carwan Gallery μας συστήνει στην πρώτη της έκθεση τον Ισραηλινο-Καναδό καλλιτέχνη και ντιζάινερ Omer Arbel.

Διεθνής γκαλερί με έμφαση στο σύγχρονο design, η Carwan Gallery ιδρύθηκε πριν από εννιά χρόνια στη Βυρητό και έδωσε βήμα σε σημαντικούς δημιουργούς από την ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Διευθύνεται από τους Nicolas Bellavance-Lecompte και Quentin Moyse και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 50 διεθνείς εκθέσεις όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί.  Πριν από λίγες ημέρες απέκτησε νέα βάση, σε μια γειτονιά του Πειραιά, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, σχηματίζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική πιάτσα. Στην πρώτη της έκθεση επί ελληνικού εδάφους η Carwan Gallery παρουσιάζει τη δουλειά του Omer Arbel με τίτλο «113», μια σειρά από γλυπτά με βάση τον χαλκό.

Φωτό: Γιώργος Σφακιανάκης

Γεννημένος στο Ισραήλ το 1976 και μεγαλωμένος στον Καναδά, ο Omer Arbel σπούδασε αρχιτεκτονική στο Βανκούβερ και στη Βαρκελώνη. Στο σχεδιαστικό του έργο – έπιπλα και φωτιστικά –  διαφαίνονται καθαρά οι αρχιτεκτονικές του καταβολές, καθώς οι δημιουργίες τους διακρίνονται για τον ιδιαίτερο τρόπο που επηρεάζουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Η σειρά «113» που παρουσιάζεται στην Carwan Gallery του Πειραιά μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει 70 χειροποίητα γλυπτά, τα οποία είναι αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας του Orbel αναφορικά με την αλληλεπίδραση χαλκού και γυαλιού, της ταυτόχρονης τήξης των δυο υλικών και της επαναφοράς τους σε στερεά κατάσταση.

Carwan Gallery: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 2104114536

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης