«The Love Boat»: Το απορριμματοφόρο «πλοίο» της τέχνης!

Μια pop-up έκθεση με δεκατέσσερα έργα σύγχρονων εικαστικών από διαφορετικά εκφραστικά πεδία σε έναν απρόβλεπτο χώρο.

«The Love Boat», για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, ήταν μια τηλεοπτική σειρά που βλέπαμε (;) την δεκαετία του ’80 – υπό τον ελληνικό τίτλο «Το Πλοίο της Αγάπης» – και η οποία εκτυλισσόταν, όπως ήδη θα μαντεύετε, μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο. «Πλοίο της Αγάπης» ονομάζουν παραδοσιακά και οι φαντάροι μια από τις πλέον «αγαπημένες» αγγαρείες των στρατοπέδων, αυτή της αποκομιδής των σκουπιδιών με το απορριμματοφόρο. Δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς συνειρμός οδήγησε σε αυτή την ονομασία, ούτε είναι του παρόντος, αλλά και τα δυο μαζί οδηγούν σε ένα πρωτότυπο εικαστικό event.

«The Love Boat» είναι μια pop-up εικαστική έκθεση σε σύλληψη και επιμέλεια των Νάιρα Στεργίου και Εριφύλης Βενέρη, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (αμφότεροι φορείς του Δήμου Αθηναίων). Είναι ένα πλοίο αλλιώτικο από τα άλλα που ξεκινά το ταξίδι του σ’ ένα χώρο επίσης διαφορετικό.

Ο χώρος είναι το Αμαξοστάσιο Απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων, στην Ιερά Οδό, όπου έχει διαμορφωθεί ένας σκελετός πλοίου από απορριμματοφόρα, διακοσμημένος με πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις, video-art, αντικείμενα design, δράσεις και objets trouves. Οι θεματικές ξεδιπλώνονται γύρω από τους άξονες: ρομαντισμός /έρωτας /ταξίδι, εμπειρία /εξωτισμός /ονειροπόληση, καθαρό/ ακάθαρτο. Τα δεκατέσσερα έργα της έκθεσης έχουν δημιουργήσει σύγχρονοι εικαστικοί από διαφορετικά εκφραστικά πεδία: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Κωστής Βελώνης, Εριφύλη Βενέρη, CampusNovel, Errands, Florent Frizet, Greece Is For Lovers, The Callas (Λάκης & Άρης Ιωνάς), Γεωργία Καρύδη, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Βαλίνια Σβορώνου, Εric Stephany, Νάιρα Στεργίου και Ίρις Τουλιάτου.

Είναι ένα πρωτότυπο ταξίδι στην τέχνη, όπου ο επισκέπτης – συν τοις άλλοις – γνωρίζει μια υπηρεσία που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο φροντίζοντας για την καθαριότητα και την εύρυθμη λειτουργίας  της  πόλης,  και εξοικειώνεται περισσότερο με τα ζητήματα υγιεινής του δημόσιου χώρου με γνώμονα τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Το ταξίδι με το «Love Boat»  την ημέρα των εγκαινίων θα συνοδεύει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (και ελπίζουμε να παίξει το μουσικό θέμα της σειράς).

Η έκθεση εγκαινιάζεται τo Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου από 20.00 – 23.00 μ.μ. Για τον καλύτερο προγραμματισμό της επίσκεψής, σας κάντε κράτηση στα 2103722132 & 2103722171 (08.00-16.00).

Αµαξοστάσιο Απορριμματοφόρων: Ιερά Οδός 151 (κοντά στο Μετρό Ελαιώνα)

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης