Milano Design Film Festival Greece: Εβδομάδα πρόγευσης!

Προβολές ταινιών, συζητήσεις, εργαστήρια, ποδηλατοδρομίες και περίπατοι με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στην Αθήνα εν όψει της κύριας διοργάνωσης του 2021.

Ποιες είναι οι προκλήσεις μιας μελλοντικής ζωής στο διάστημα; Πόσο καλά γνωρίζουμε την πόλη μας; Την βλέπουμε στ’ αλήθεια;  Πώς παντρεύεται ο χορός και η αρχιτεκτονική σε μια ταινία; Πώς μπορεί το design να είναι η κινητήρια δύναμη μιας εξατομικευμένης εμπειρίας;  Σε αυτές τις  ερωτήσεις αλλά και σε άλλες, πιο περίπλοκες, όπως «Τι σχέση έχει  ο Τσάκι  Τσαν με την πρώτη φορητή μηχανή ανακύκλωσης πλαστικών Trashpresso;»  επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η εβδομάδα προφεστιβαλικών μίνι – εκδηλώσεων Milano Design Festival Greece που διεξάγεται από σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Η κυρίως διεξαγωγή του φεστιβάλ θα γίνει το 2021 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Μουσείο Μπενάκη, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να πάρουμε μια πρόγευση του ύφους και της φιλοσοφίας του. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από χώρους της Αθήνας και περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, συζητήσεις, εργαστήρια, ποδηλατοδρομίες και περιπάτους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Επίσης, κάποιες άλλες θα γίνουν διαδικτυακά.

Το MDFF γεννήθηκε το 2013 για να ορίσει ένα πολυαναμενόμενο ετήσιο ραντεβού με τον κινηματογράφο και το design στο Μιλάνο. Η τετραήμερη διοργάνωση, η οποία ανοίγει με μια λαμπερή εκδήλωση στην Triennale di Milanο, συγκεντρώνει ιστορίες αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, στιλ και avant-garde κινήματα, εξετάζοντας παράλληλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το MDFF Greece, και η καλλιτεχνική διευθύντρια Άννη Μαρκιτάνη, φιλοδοξεί να σχηματίσει την ελληνική κοινότητα του MDFF μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, συζητήσεων και συνεργασιών μεταξύ οργανισμών και κοινοτήτων που φροντίζουν να προβάλουν πρωτοποριακά εγχειρήματα, καλλιτεχνικά κινήματα και διεθνείς προσωπικότητες, μέσα από τα οποία αναδύονται  κοινοί τόποι και προσελκύονται συλλογικότητες που βλέπουν την Αθήνα σαν ένα δημιουργικό χώρο δράσης και παρουσίας ιδεών με σκοπό να ενεργοποιήσουν σχεσιακά και επενδυτικά μοντέλα.

Στο κυρίως του πρόγραμμα καταπιάνεται με θεματικές ενότητες όπως είναι η Αρχιτεκτονική, το Design, η Βιωσιμότητα, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Αστική ζωή, η Βιογραφία πρωταγωνιστών του design και της αρχιτεκτονικής, το δίπολο Άνθρωπος – Φύση, η Τέχνη, η Τέχνη της σκέψης. Μια επιπλέον θεματική ενότητα της διοργάνωσης θα είναι το «Μήνυμα του Αρεσίμπο» από τον παγκοσμίως γνωστό σχεδιαστή και καλεσμένο επιμελητή Michael Anastassiades.

Η πρώτη διοργάνωση του MDFF Greece Athens με τίτλο «Φως-Προβάλλοντας το σύγχρονο μέλλον μας», τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ιταλικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με σκοπό να διερευνήσει την τρέχουσα πραγματικότητα και τον σύγχρονο τρόπο ζωής σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Milano Design Film Festifal Greece στο

https://drive.google.com/…/1U5Omm0hr6R-XM0…/view

 

 

 

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης