Stavros Niarchos Foundation Cultural Center © SNF – Yiorgis Yerolymbos

Τα highlights των εορτών

Εξερεύνησε τα Χριστούγεννα του Παιδικού Μουσείου

Το Παιδικό Μουσείο Exploration μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με το Comic e-Book που ενεργοποιεί τη φαντασία των παιδιών. Τα παιδιά μπορούν να στείλουν τις ιστορίες τους στο info@exploration.gr ή να τις ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram) με τα hashtags #ECMXmas #ECMComics Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνείτε στο  6948 822 622.  Το Comic E-Book διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Eλληνικό Παιδικό Μουσείο

 

Το Εθνικό Θέατρο στο Κανάλι της Βουλής

Στις 24 Δεκεμβρίου στις 21:00 και ανήμερα Χριστούγεννα στις 15:00 το Κανάλι της Βουλής θα προβάλλει τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και μουσική Θοδωρή Οικονόμου. Συντονιστείτε στις οθόνες σας.

 

Διαδρομές του δημιουργικού μυαλού

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, δημιουργοί συνεργαζόμενοι με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, βγαίνουν στην πόλη και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς ποτέ δεν αναπαύεται. Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Tις διαδρομές του δημιουργικού μυαλού μπορεί να παρακολουθήσει ο θεατής στην ιστοσελίδα www.dithepi.gr  στις 18.00 έως τις 5/1/2021

Δημοτικό θέατρο Πειραιά


Εικονική περιήγηση των εκθέσεων της αίθουσας τέχνης Ευριπίδης

Μια ανακεφαλαίωση του προγράμματος με δυνατότητα εικονικής περιήγησης στις τέσσερις εκθέσεις της που διοργάνωσε, προσφέρει η γκαλερί «Ευριπίδης».Ο θεατής μπορεί να τις εκθέσεις των Γιάννη Ευθυμίου, Στέλλας Καπεζάνου, Ελενας Κυρκιλή και Νίκου Κωνσταντίνου στο evripides-art.gr.

 

Πρωτοχρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πιστό στην παράδοση του πιο κεφάτου Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρουσιάσει και φέτος μια εορταστική εξτραβαγκἀντζα, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming, αλλά και ζωντανά από την ΕΡΤ2 με οικοδέσποινα την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη. 

Εμείς θα ξεκινήσουμε νωρίς από τα χορογραφημένα συντριβάνια, με την παράσταση της κυρίας Βλεφαρίδου και τις Χριστουγιεννιάτικες αστυνομικές ιστορίες με ήρωα το Sherlock Holmes, αλλά το ρεβεγιόν θα ξεκινήσει στις 22.30 με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η ΕΛΣ θα παρουσιάσει αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα

Stavros Niarchos Foundation Cultural Center 2020 © AP Photo/Petros Giannakouris

Από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ως την Εναλλακτική Σκηνή και τις αίθουσες των δοκιμών, η Ορχήστρα, το Μπαλέτο, οι διακεκριμένοι σολίστ, αλλά και  το ΜεῙΖοΝ Ensemble και οι chórεs θα προσφέρουν ένα εορταστικό ταξίδι με σταθμούς στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Μποέμ, στον πολύχρωμο κόσμο του Δον Κιχώτη, στο χριστουγεννιάτικο ξημέρωμα από το Δαχτυλίδι της μάνας, αλλά και στα βιεννέζικα βαλς της Εύθυμης Χήρας και στον «Μακεδονικό χορό» του Σκαλκώτα.

Μετά τις 00:00 και το φαντασμαγορικό show των πυροτεχνημάτων και των Σιντριβανιών στο Κανάλι, μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας, καθώς διάσημα μιούζικαλ του Broadway αναβιώνουν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, οι Gumbo YaYa με τη Sugahspank! σας παρασύρουν με τους ήχους των jazz & blues της Νέας Ορλεάνης και ο Palov σας ξεσηκώνει με ένα DJ set αφιερωμένο στις μουσικές της Καραϊβικής. Υποδεχόμαστε το 2021 όλοι μαζί, ακόμα κι αν είμαστε μακριά, με υπέροχες εικόνες και μουσικές που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Καλές Γιορτές σε όλους!

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης