Baby Trump in Britain

Έργο διαμαρτυρίας κατά του Trump στη συλλογή του Μoυσείου του Λονδίνου

O Trump ξεφούσκωσε, όχι όμως και το έργο-ομοίωμα του που από τις αρχές του 2021 ανήκει στις συλλογές του Μουσείου του Λονδίνου

Το 2018 ένα τεράστιο μπαλόνι που απεικόνιζε τον Donald Trump ως θυμωμένο μωρό με πάνα και κινητό τηλέφωνο στο χέρι, παρέλασε στους δρόμους του Λονδίνου ως διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην βρετανική πρωτεύουσα. Το έργο, μια συν-δημιουργία του καλλιτέχνη Matt Bonner ανήκει πλέον στη συλλογή του Museum of London, αποτελώντας ένα ακόμη ευφάνταστο έργο στην πλούσια συλλογή έργων διαμαρτυρίας του μουσείου.

Σχολιάζοντας την ένταξη του έργου στις συλλογές του Museum of London, η διευθύντρια του μουσείου Sharon Ament θεωρεί ότι το έργο αποτελεί συνέχεια των συλλογών έργων διαμαρτυρίας σε μια πόλη που έχει πλούσια ιστορία πολιτικής διαμαρτυρίας. Η συλλογή περιλαμβάνει έργα από τις αρχές του 20ου αιώνα με ιδιαίτερη έμφαση στο κίνημα υπέρ της ψήφου των γυναικών έως τις πρόσφατες διαμαρτυρίες υπέρ του Black Lives Matter.

Oι επιμελητές του μουσείου εξετάζουν την πιθανότητα να αναρτηθεί το έργο-μπαλόνι με ύψος πάνω από 6 μέτρα σε μια από τις αίθουσες του Μουσείου που ετοιμάζεται να μετακομίσει στη νέα έδρα του στο Smithfield Market, ώστε να θυμίζει στους επισκέπτες ότι μπορεί να ήρθε το τέλος της θητείας του Trump, αυτό όμως δεν συνεπάγεται και το τέλος του Trump-ισμού. Με αυτή την έννοια, είναι σημαντικό να μην ξεχαστεί πόσο κινδυνεύει η δημοκρατία από δημαγωγούς όπως ο εν λόγω πρόεδρος που συστηματικά καλλιεργούν ρητορική μίσους και κοινωνικής διχόνοιας.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης