Luchezar Boyadjiev ΦΩΤΟ: Στέφανος Τσακίρης

Τα αποτελέσματα του OPEN CALL για τη συγγραφή τεχνοκριτικής

Τον περασμένο Οκτώβριο, απευθύναμε ένα open call προσκαλώντας νέους που ενδιαφέρονται για τη συγγραφή και τις τέχνες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον χώρο της τεχνοκριτικής, στέλνοντας μας ένα κείμενο για μια έκθεση ή ένα εικαστικό event που επισκέφθηκαν ή παρακολούθησαν πρόσφατα.

Λάβαμε και διαβάσαμε δεκάδες κείμενα, τα οποία στην πλειονότητα τους έδειξαν γνώση του αντικειμένου, διεισδυτικότητα, τεκμηριωμένη άποψη αλλά και άρτια χρήση του γραπτού λόγου.

Μετά από ενδελεχείς αναγνώσεις, ξεχωρίσαμε τελικά το κείμενο της Ιωάννας Μακρυγιάννη που αφορούσε στην έκθεση «Luchezar Boyadjiev. Ξαναχτίζοντας τον κόσμο των εικόνων. 1991-2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από τις 30 Ιουνίου έως τις 25 Οκτωβρίου του 2020.

Επίσης ξεχωρίσαμε ως επιλαχόντα τα κείμενα του Αναστάσιου Βελούδη για το έργο «Fons Americanus» στην Tate Modern του Λονδίνου και του Μιχάλη Πολατίδη για την έκθεση «Στυμφαλία: A New Topography» στο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας.

Oι τρεις που ξεχώρισαν θα παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο με την κριτικό της εφημερίδας Αλεξάνδρα Κοροξενίδ, ενώ στην Ιωάννα Μακρυγιάννη θα ανατεθεί η συγγραφή ενός κειμένου που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης