Lux, Ann_14_2021_Aυλαία I/Aulaia I/Final curtain I, 2021

Annabella: μια εικαστική και ακτιβιστική δράση

Μια έκθεση-φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο επιχειρεί να στηρίξει το δικαστικό αγώνα της οικογένειάς του για δικαιοσύνη.

H έκθεση Annabella είναι μια online έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει η ομάδα Creators of Cosmos, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών για το δικαστικό αγώνα για της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου, γνωστού ως Zακ ή Zackie Oh, που έχασε τη ζωή του μετά από λυντσάτισμα και άγριο ξυλοδαρμό στην Ομόνοια το Σεπτέμβριο του 2018. Το συμβάν που συγκλόνισε τo πανελλήνιο και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και πορείες, αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία.

Επιθυμία της έκθεσης είναι να γεφυρώσει το χάσμα διαφορετικών κόσμων μέσα από τον καλλιτεχνικό διάλογο. Η Αnnabella αναφέρεται σε όλους όσοι δεν ταυτίζονται με ένα φύλο, μια ιδέα, ένα σύστημα και αναζητούν μια ζωή μακριά από την κοινωνική υποκρισία και τα κοινωνικά, φυλετικά, σεξιστικά και άλλα στερεότυπα.

Η έκθεση αποτελεί μια συνεργασία της ομάδας Creators of Cosmos με την Λουκία Δαμάνη-Lux και του ηθοποιού Σπύρου Γεωργακόπουλου, που ενσαρκώνει την Arabella στις φωτογραφίες. Ολοι θεωρούν ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για τη στήριξη της οικογένειας, της LGBTQ+ κοινότητας και το αγώνα για δικαιοσύνη.

Η έκθεση πλαισιώνεται από δύο online συζητήσεις με θέμα “Η ταυτότητα του πολίτη στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία” και “Ταυτότητα φύλου και Ελληνικό κράτος: Πρόληψη και αντιμετώπιση στερεοτύπων και προκαταλήψεων”.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης