Cindy Sherman Untitled #611, 2019 Courtesy of the artist and Metro Pictures, New York

Ακόμα και μεγάλοι παίκτες βρίσκονται στους χαμένους από την πανδημία

Η γκαλερί Metro Pictures κλείνει μετά από 40 χρόνια. Η ανακοίνωση έρχεται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της γκαλερί Gagosian ότι κλείνει το παράρτημά της στο San Francisco.

Μια από τις σημαντικότερες γκαλερί ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι κλείνει στο τέλος του χρόνου, μετά από πάνω από 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Πρόκειται για τη Metro Pictures, μια από τις επιδραστικότερες γκαλερί της Νέας Υόρκης, που άνοιξε το 1980 και εκπροσωπούσε σημαντικούς καλλιτέχνες που αργότερα γνώρισαν τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία όπως ο Robert Longo, η Louise Lawler, o Gary Simmonds και η Cindy Sherman. Τα τελευταία χρόνια η γκαλερί έδειχνε και νεότερους καλλιτέχνες όπως η Judith Hopf, ο Olaf Breuning και ο Trevor Paglen.

Οι ιδιοκτήτριες αναφέρουν την πανδημία ως τον κύριο λόγο της απόφασής τους, καθώς και το γεγονός ότι μετά το τέλος αυτής, θα βρισκόμαστε απέναντι σε ένα ριζικά διαφορετικό εικαστικό οικοσύστημα.

Η απόφαση της Metro Pictures έρχεται δύο μόνο μήνες μετά την ανακοίνωση της γκαλερί Gagosian ότι κλείνει το παράρτημά της γκαλερί στο San Francisco και σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την απόφαση του Gavin Brown να κλείσει την γκαλερί του και να προσχωρήσει στην γκαλερί της Barbara Gladstone.

Ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν άλλα ηχηρά λουκέτα, το συμπέρασμα που εύκολα βγαίνει από αυτές τις ανακοινώσεις είναι ότι ακόμα και οι πολύ ισχυροί παίκτες δεν μένουν αλώβητοι στην πανδημία και στον οικονομικό της αντίκτυπο.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης