Gilbert & George © Nick Dolding

Οι Gilbert & George βοηθούν το καφέ της γειτονιάς

Οι Gilbert & George πάντα μιλούν για εκδημοκρατισμό της τέχνης και για την προσπάθειά τους να φέρουν την τέχνη πιο κοντά στην καθημερινή ζωή και το αντίστροφο. Αποφάσισαν λοιπόν τώρα να στηρίξουν το Canvas Café, ένα vegan καφέ και κοινωνική επιχείρηση στο Ανατολικό Λονδίνο, όπου το καλλιτεχνικό δίδυμο ζει και έχει το στούντιο τους. Μετά την πανδημία, πολλοί κάτοικοι της περιοχής δυσκολεύονται να εξασφαλίζουν τα βασικά, ακόμα κι ένα πιάτο φαί.

Οι Gilbert & George δημιούργησαν λοιπόν μια συλλεκτική έκδοση που αποτελείται από δύο πιάτα, με τους εύστοχους τίτλους BEARDLIGHT & BEARDTOAST (2021) και ROSY ON THE BENCH (2020) στον περιορισμένο αριθμό των 50 αντιτύπων. Το σετ θα περιληφθεί και στην ατομική τους έκθεση στο τέλος Απριλίου στην γκαλερί Spruth Magers στο Βερολίνο.

Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα πάνε στην πρωτoβουλία Double Helpings του Canvas Café, που με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παρέχει τουλάχιστον 14 δωρεάν γεύματα σε όσους το έχουν ανἀγκη. Περισσότερες πληροφορίες για το Canvas Café, τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τα πιάτα των Gilbert & George εδώ 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης