Παραχώρηση: Deree – The American College of Greece

Καλλιτεχνικές δράσεις και σπουδές στο Deree – The American College of Greece

Για ακόμη μια χρονιά, το Deree – The American College of Greece κεντρίζει το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού με την καλλιτεχνική δράση του. Φέτος, εκκινώντας από έργα και αντικείμενα της ευρείας συλλογής τέχνης που διαθέτει, ορισμένοι από τους πιο δυναμικά ανερχόμενους καλλιτέχνες της εγχώριας εικαστικής σκηνής προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα «online, offline και out of line» για το Is everybody in? The ceremony is about to begin της επιμελήτριας Νάντιας Αργυροπούλου, τα οποία είναι διαθέσιμα στο www.iseverybodyin.gr , μαζί με επιλογές από την ACG Arts Collection. Το πρότζεκτ αποτελεί ένα μέρος μόνο των πολύπλευρων δραστηριοτήτων που παρέχει στους φοιτητές της η Σχολή Καλών και Παραστατικών Σπουδών Frances Rich του DereeThe American College of Greece.

Η σχολή προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στις Σύγχρονες Πρακτικές Χορού, στη Γραφιστική, τη Μουσική και Μουσική Εκτέλεση, στις Θεατρικές Σπουδές καθώς και στις Εικαστικές Τέχνες. Προσφάτως, δημιουργήθηκε ένα νέο πρόγραμμα του Deree, οι Κινηματογραφικές Σπουδές. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην εκμάθηση των φοιτητών μέσω της θεωρητικής και πρακτικής πλευράς του, εστιάζοντας στην κατανόηση της σχέσης του κινηματογράφου με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Επιπλέον, μέσω αυτού, οι φοιτητές κατανοούν το ηθικό πλαίσιο και τις πολιτικές του κινηματογράφου, ενώ αναπτύσσουν τεχνικές στα πεδία του βίντεο, της συγγραφής και την ανάπτυξη ψηφιακών μέσων.

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα της Μουσικής βασίζεται στη Δυτική Ευρωπαϊκή μουσική παρέχοντας δύο κατευθύνσεις στη Γενική Μουσικολογία (Music) και στη Μουσική Εκτέλεση (Music Performance). Μέσω του προγράμματος οι φοιτητές εξελίσσουν τις μουσικές τους δεξιότητες καθώς και τη δημιουργικότητά τους. Από την άλλη, το πρόγραμμα του Graphic Design εστιάζει σε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, αφού η σωστή εκμάθηση χρήσης της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για τη δημιουργία print media, digital media και του environmental graphic design.

Το πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών παρέχει συνδυαστικά θεωρία και πράξη. Η υποκριτική, η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία, η ενδυματολογία και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι κάποιες από τις δεξιότητες που θα αναπτύξουν οι φοιτητές, ενώ το πρόγραμμα σε Σύγχρονες Πρακτικές Χορού, εξελίσσει την τεχνική και τη δημιουργική ικανότητα των φοιτητών. Η τεχνολογία σε συνδυασμό με τη θεωρία βοηθούν στον σχεδιασμό άρτιων παραστάσεων.

Τέλος, το πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών εστιάζει στην πρακτική εξάσκηση και έρευνα στον κλάδο της σύγχρονης τέχνης. Οι τομείς όπου μπορούν οι φοιτητές να εξειδικευτούν είναι η Ζωγραφική, το Σχέδιο, η Γλυπτική, η Παρουσίαση, οι Εγκαταστάσεις, το Video και το Computer Art. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε εκθέσεις και στην εύρεση μεταπτυχιακών σπουδών.

Σε οτιδήποτε αφορά τις εγκαταστάσεις, η γκαλερί του κολλεγίου, τα θέατρα και οι χώροι παρουσίασης βοηθούν τους φοιτητές να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Παραχώρηση: Deree – The American College of Greece

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης