Andreas Gursky «The sprawl of a Tokyo suburb captured from a commuter train» Hayward Gallery © Linda Nylind

VOV: μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για τα βρετανικά μουσεία

Μια σειρά από βρετανικά μουσεία και ιδρύματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συνεισφέροντας περιεχόμενο και γνώση σε μια κεντρική διαδικτυακή πλατφόρμα.

 

Στη διάρκεια της πανδημίας, μουσεία και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο επικοινώνησαν εκθέσεις, δράσεις, ομιλίες αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό μέσα από το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το youtube και το Instagram, αλλά και τις ίδιες τις ιστοσελίδες τους. Αυτό αποδείχτηκε μια σημαντική ευκαιρία να διευρύνουν το κοινό τους. χωρίς επισκέπτες και χωρίς έσοδα όμως, είχαν ίσως περισσότερο από ποτέ ανάγκη από οικονομική στήριξη και συνεργασία.

Μια σειρά από βρετανικά μουσεία και ιδρύματα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συνεισφέροντας περιεχόμενο και γνώση σε μια κεντρική διαδικτυακή πλατφόρμα. Σκέφτηκαν ότι αντί να ψάχνει ο θεατής την ιστοσελίδα του κάθε μουσείου για να βρει κάτι που θα τον ενδιαφέρει, θα μπορεί να πάει σε μια ιστοσελίδα όπου θα βρει και να εξερευνήσει το πρόγραμμα και τις δράσεις πολλών μουσείων ταυτόχρονα. Δημιουργήθηκε λοιπόν το VOV, μια πλατφόρμα που μεταφέρει το περιεχόμενο από μουσεία που λειτουργούν σε φυσικό χώρο στην ψηφιακή εποχή.

Το VOV είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Visualogical, ενός οργανισμού που παντρεύει την τέχνη και την επιστήμη με σκοπό να φέρει την ανθρώπινη εμπειρία στον ψηφιακό χώρο, και της φιλοδοξίας του φιλανθρωπικού οργανισμού Outset να δημιουργήσει ένα βιώσιμο πολιτιστικό τομέα μέσω της καθημερινής φιλανθρωπίας μικρής κλίμακας.

Αυτή την περίοδο ο θεατής μπορεί να ανακαλύψει ψηφιακά την έκθεση του Τony Cokes στο Goldsmiths CCA, την έκθεση του Andreas Gursky στην Hayward Gallery, να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για την τέχνη και βοτανολογία που οργανώνει η Serpentine Gallery, να κάνει ένα γύρο της Tate με ένα curator και πολλά άλλα που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο thevov.art

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης