Πάσχα στη λίμνη Ακρόπολη

O Πάνος Σκλαβενίτης, ένας από τους πιο ανατρεπτικούς Ελληνες καλλιτέχνες, γνωστός για τις performances του, ένωσε τις δυνάμεις του με μια σειρά από καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους και έτσι γεννήθηκε η ομάδα Sinodi Papu.

Οι Sinodi Papu προσπάθησαν να φανταστούν τι θα γινόταν αν χανόταν το ορόσημο της πόλης και πώς θα είμαστε ως χώρα αν η Ακρόπολη ήταν λίμνη. Σύμφωνα με τους ίδιους «η Ακρόπολη είναι ένα σωσίβιο για την Ελλάδα. Υποτίθεται ότι την κρατάει να μην πνιγεί, αλλά δεν την αφήνει να πάει βαθύτερα. Η απροβλημάτιστη αποδοχή της Ακρόπολης είναι που θέλουμε να σχολιάσουμε».

Το project «Λίμνη Ακρόπολη» αποτελείται από μια σειρἀ βίντεο με ποίηση, συνεντεύξεις από αγνώστους στο δρόμου, χορό, μουσική χωρίς δικαιώματα που βρήκαν στο ίντερνετ, μουσική από έναν Ισπανό που βρήκαν στο λόφο αλλά και νησιώτικα,  και μπόλικο καρναβαλισμό. Απολαύστε το εδώ στο κανάλι τους στο youtube.

Οι Sinodi Papu (Πάνος Σκλαβενίτης, Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου, Τάνια Βαρβέρα, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Κων/να Δαούτη) συνεργάστηκαν για αυτό το πρότζεκτ με τον Άγγελο Κράλλη, τη Νεφέλη Θεοδότου, και την Αιμιλία Μήλου.

 

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του Πάνου Σκλαβενίτη στο The Art Newspaper Gr και τον Δημἠτρη Σπύρου εδώ

 

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης