National Museum of Modern and Contemporary Art, Korea

Το Frieze Seoul είναι γεγονός

Πολλαπλασιάζονται τα art fairs στην Ασία. Μετά το Art Basel Hong Kong και το Taipei Dangdai,έρχεται τo 2022 το Frieze Seoul.

Kαθώς η Ασία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές τέχνης στον κόσμο, δεύτερη μετά την Αμερική, το Frieze Art Fair αποφάσισε να επεκταθεί στην Ασία.

Ηταν αναμενόμενο ότι το Frieze, ακολουθώντας την τάση της αγοράς αλλά και τους αντiπάλους του θα επεκτεινόταν στην Ασία. Η φήμη ακουγόταν πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τους οργανωτές: στις 2- 5 Σεπτεμβρίου του 2022 θα γίνει το πρώτο Frieze Art Fair στην Ασία, το Frieze Seoul.

Η διευθυντές του Frieze επέλεξαν την Κορέα λόγω της μεγάλης οικονομικής της ανἀπτυξης, αλλά και γιατί τόσο η Σεούλ όσο και η Ταιβάν έχουν σημαντική εικαστική σκηνή και ισχυρούς τοπικούς συλλέκτες. Η σημασία της Σεούλ στην αγορά της τέχνης φαίνεται κι από το γεγονός ότι μεγάλες γκαλερί όπως η Pace και ο Thaddeus Ropac άνοιξαν πρόσφατα παραρτήματα εκεί, ενώ μικρότερες γκαλερί όπως ο Konig έχουν επίσης ανοίξει στη Σεούλ

Το Frieze Seoul θα παρουσιάσει γύρω στις 100 γκαλερί σύγχρονης τέχνης, ενώ θα έχει και ένα section όπως το Frieze Masters.  Θα οργανωθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης της Κορέα, που κάνει κάθε χρόνο το δικό της fair, το KIAF ART SEOUL το οποίο θα γίνει παράλληλα με το Frieze Seoul.

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης