Σκηνή από το επίσημο teaser των “Eternals”

«Eternals»: Οι νέοι υπερήρωες υμνούν τη διαφορετικότητα

Είστε έτοιμοι για κάτι διαφορετικό από το Marvel Cinematic Universe; Γιατί το «Eternals» που ήδη βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής του, μάλλον είναι.

Η ταινία διηγείται την ιστορία μιας φυλής αρχαίων αθάνατων όντων που ζουν μυστικά στη Γη και αποκαλύπτονται για να αναλάβουν την υπεράσπιση του πλανήτη από τις δυνάμεις του κακού. Το σενάριο έχει στοιχεία από την ελληνική μυθολογία καθώς η Thena που υποδύεται η Angelina Jolie είναι μια αντιπρόσωπος της θέας Αθηνάς ενώ η Sirsi (Gemma Chan) παραπέμπει στην ομηρική Κίρκη.

Πέρα από το εντυπωσιακό καστ το οποίο περιλαμβάνει επίσης τους Salma Hayek , Kumai Nanijani, Kit Harrington και  Richard Madden, πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία ως ένα φιλμ που υμνεί τη διαφορετικότητα καθώς εμφανίζεται το πρώτο γκέι ζευγάρι στα υπερηρωικά χρονικά. Ο Λιβανέζος ηθοποιός Haaz Sleiman αποκάλυψε πως στην ταινία υποδύεται τον σύντροφο του εφευρέτη Phastos (Brian Tyree Henry) με τον οποίο μάλιστα έχουν και έναν γιό. Επίσης η κωφή ηθοποιός Lauren Ridloff (που πρωτογνωρίσαμε στο «Walking Dead») επωμίζεται τον χαρακτήρα της Makkari (ρόλος που στα κανονικά κόμικς είναι ανδρικός και όχι ΑΜΕΑ). Επίσης, άλλη μια πρωτοπορία έχουμε και στον ρόλο της Salma Hayek (Ajak) καθώς όχι μόνο ο  ορίτζιναλ χαρακτήρας ήταν άντρας αλλά γιατί η σκηνοθέτις επέμενε στα χαρακτηριστικά της ώριμης Μεξικανο-αμερικανίδας ηθοποιού για τον ρόλο.

Μιας και μιλάμε για σκηνοθέτη, στο τιμόνι της ταινίας βρίσκεται η θριαμβεύτρια των φετινών Όσκαρ Chloe Zhao («Nomadland»). Η Κινέζα δημιουργός, η οποία συνυπογράφει και το σενάριο έχει δώσει μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στην ιστορία και μια άκρως καλλιτεχνική ματιά στην κινηματογράφηση,  με γυρίσματα σε φυσικούς χώρους και μικρό συνεργείο. Οι ελάχιστες σκηνές που κυκλοφόρησαν μέχρι τώρα πιστοποιούν απόλυτα την ιδιαίτερη αισθητική της, οπότε ας κάνουμε υπομονή μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη που το «Eternals» θα βγει στις αίθουσες για να βεβαιωθούμε.

 

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης