Ο David Datuna, σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της Art Basel στο Μαϊάμι, στις 7 Δεκεμβρίου 2019. © AP Photo/Mary Altaffer

Φτιάξε και φάε τη δική σου τέχνη, μπορείς

Έγινε παγκοσμίως γνωστός σε μια… μπουκιά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έφαγε την αξίας $120.000 μπανάνα του Maurizio Cattelan που ήταν αναρτημένη με κολλητική ταινία στον τοίχο του περιπτέρου της γκαλερί Perrotin στην Art Basel στο Μαϊάμι.
Σήμερα ο «πεινασμένος καλλιτέχνης» της περφόρμανς David Datuna προσκαλεί το κοινό να φτιάξει το δικό του… έργο τέχνης στη διαδραστική έκθεση με τίτλο Hungry artist, που ανοίγει στην γκαλερί Ca’d Oro στη Νέα Υόρκη.
Οι επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους καμιά 30αριά διαφορετικά είδη προϊόντων που βρίσκει κανείς σε ένα μπακάλικο (από γλυκίσματα και σνακ μέχρι αναψυκτικά), τα οποία θα μπορούν να προσαρμόσουν στους τοίχους της γκαλερί ως τέχνη και κατόπιν να τα ξεκολλήσουν και να τα καταναλώσουν επί τόπου.
Σε σχετική ανάρτησή του στο Instagram ο ίδιος αναφέρει: «Αυτό που ξεκίνησα με το Hungry Artist στο Μαϊάμι είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας και μια επανάσταση της συνείδησης. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως υλισμό δεν είναι παρά κοινωνική προσαρμογή. Οποιαδήποτε σημαντική αλληλεπίδραση με ένα αντικείμενο θα μπορούσε να το μετατρέψει σε τέχνη. Είμαι ένας πεινασμένος καλλιτέχνης και είμαι πεινασμένος για νέες αλληλεπιδράσεις».
Όσοι… πεινασμένοι για τέχνη μπορούν να αγοράσουν ένα πιστοποιητικό που θα κατοχυρώνει το έργο ως τέτοιο προς 450 δολάρια. Τα έσοδα θα διατεθούν στην έρευνα για τον καρκίνο.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης