© Χλόη Ακριθάκη

Notes from the artist’s studio: Νίκος Παπαδόπουλος

Αγαπητή μου,

υγεία έχω και υγεία ελπίζω να έχεις κι εσύ. Σε περίπου είκοσι ημέρες από τώρα δεν θα έχω εγκαίνια. Κι ούτε καν ξέρω πότε θα γίνουν. Κι όλα αυτά θα συνέβαιναν στην γκαλερί Crux. Εκεί που έπειτα από τόσο καιρό έλεγα θα βάλω και κανένα φραγκάκι στην τσέπη εξανεμίστηκε κι αυτό. Μια αέναη αναμονή για το πότε θα λάβει χώρα η έκθεσή μου, αλλά δεν το βάζω κάτω.

Μια και η δουλειά είναι έτοιμη, αποφάσισα να μην αφεθώ, αλλά να την εξελίξω. Για εμένα οι περίοδοι εγκλεισμού δεν αποτελούν εμπόδιο, αλλά μετατρέπονται σε δημιουργική συνθήκη. Άλλωστε, ακόμη και τη γνωστή μου τεχνική με τις τελείες την ξεκίνησα σε μια ανάλογη κατάσταση πριν από δώδεκα χρόνια, όταν, ύστερα από ένα χειρουργείο στο πόδι μου, αυτό με καθήλωσε για ένα δίμηνο σε έναν καναπέ.

© Χλόη Ακριθάκη

Το θέμα είναι πώς δεν αφήνουμε τον εγκλεισμό να μας καταβάλει, αλλά αυτός γίνεται αφορμή για καινούργια πράγματα. Χρησιμοποιώντας στη νέα μου δουλειά που πρόκειται να εκθέσω φύλλα αλουμινίου, εκτυπώσεις και καρμπόν (όλα στο φυσικό μέγεθος), προκειμένου να αποτυπώσω στο χαρτί τα περιγράμματα του σχεδίου, θέλοντας και μη, έφτασα στην τεχνική του ανθίβολου. Έτσι, ως αποτέλεσμα έχω διαφορετικές εκδοχές του ιδίου σχεδίου.

Σκεπτόμενος τώρα, δεδομένου του επιπλέον χρόνου που μου δόθηκε ως «δώρο», αποφάσισα, αντί να μείνω στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα του ανθιβόλου, αυτό να πάει ένα βήμα παραπέρα. Να χρησιμοποιήσω το ανθίβολο και στην πραγματική του χρήση δημιουργώντας σχέδια πάνω σε σοβά. Δυστυχώς όμως τα καταστήματα είναι κλειστά, οπότε είναι αδύνατον να προμηθευτώ υλικά.

Υπομονή λοιπόν μέχρι την κανονικότητα, όνειρα πολλά και υγεία πάνω απ’ όλα!

Από καρδιάς σε φιλώ,
Νίκος
Κουκάκι, 4/4/2020

 

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης