© AP Photo/Eric Gay

Χιλιάδες υπογραφές καλλιτεχνών για στήριξη του πολιτισμού

Δύο χιλιάδες και πλέον προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών έχουν, μέχρι στιγμής, υπογράψει επιστολή που απευθύνεται στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Πολιτισμού, ζητώντας μέρος ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον πολιτισμό και τους εργαζομένους του που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την επιστολή, ανεξάρτητη πρωτοβουλία καλλιτεχνών ενημερώθηκε από το διεθνές δίκτυο ΙΕΤΜ (www.ietm.org) για τις παραστατικές τέχνες που εδρεύει στις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει ένα κονδύλι ύψους 35 δισ. ευρώ υπό την ονομασία Coronavirus Response Investment Initiative (Επενδυτική Πρωτοβουλία για την Αντιμετώπιση του Κορονοϊού), με την Ελλάδα να δικαιούται περί τα 340 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία, σκοπός αυτής της κίνησης είναι, αφενός, να πληροφορηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται την ύπαρξη αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου, όπως και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση αυτών των χρημάτων· αφετέρου, να διεκδικηθεί ένα μέρος αυτών των χρημάτων ώστε να διατεθεί για τον πολιτισμό.

Επισυνάπτεται η επιστολή και οι υπογραφές (η λίστα των ονομάτων ακολουθεί τη σειρά με την οποία υπέγραψαν).

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης