Φιλανθρωπικές δημοπρασίες σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

Κοινωφελή δημοπρασία για το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα διοργανώνει η πρωτοβουλία «Artists for Moria», που υποστηρίζεται από το State of Concept στην Αθήνα. «Σε μια δύσκολη συγκυρία που επηρεάζει όλους μας, όπλα μας είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη», όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση.

Οι δεκαέξι διεθνείς εικαστικοί που δωρίζουν έργα τους είναι οι Yael Bartana, Rossella Biscotti, Banu Cennetoğlu, Chto Delat?, Lawrence Abu Hamdan, Sanja Iveković, Emily Jacir, Bouchra Khalili, Metahaven, Nástio Mosquito, Ahmet Öğüt, Laure Prouvost, Oliver Ressler, Jonas Staal, Anton Vidokle και η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture. Η δημοπρασία των έργων γίνεται με την ευγενική χορηγία της Ακαδημίας Τεχνών του Άμστερνταμ Rijksakademie van Beeldende Kunsten, ενώ η οπτική ταυτότητα της δράσης είναι δωρεά του Studio Remco van Bladel.

Τα έργα μπορείτε να τα δείτε εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλο το statement της δράσης, αλλά και να προχωρήσετε, εάν το επιθυμείτε, σε κράτηση του έργου που σας ενδιαφέρει.

Στη Νέα Υόρκη

Έργο του Albert Oehlen, «Chemical Schmutzli», 2004, που δημοπρατείται στο νεοϋορκέζικο Auction4NYC και εκτιμάται ότι θα κινηθεί από 800.000 έως 1.200.000 δολάρια

Η Phillips και ο οργανισμός κατά της φτώχειας Robin Hood διοργανώνουν από κοινού φιλανθρωπική δημοπρασία, με σκοπό την ενίσχυση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών της Νέας Υόρκη που παλεύουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού. Από την 1η ώς τις 11 Μαΐου, η Auction4NYC θα συγκεντρώνει χρήματα προκειμένου να παράσχει τροφή, στέγαση, εργασία, εκπαίδευση, υγεία και χρηματικές χορηγίες στους πιο ευάλωτους Νεοϋορκέζους.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης