Δεύτε λάβετε βιβλία (συμφέρει στο Μουσείο Μπενάκη)

Εντάξει, βιβλιοφάγε, το ξέρουμε. Την περίμενες πώς και τι αυτήν τη Δευτέρα. Για να πάρεις ξανά μυρωδιά από το αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο, για τη χαρά της κουβέντας με τον υποψιασμένο υπάλληλο που μια κουβέντα του λες, δέκα ταιριαστά στα βιβλιοφιλικά σου βίτσια θα σου προτείνει, αλλά, φυσικά, και για το μπαζάρ-θεσμός για τον φιλότεχνο.

Το καθιερωμένο ραντεβού του Μουσείου Μπενάκη είναι αυτό το τελευταίο, που λόγω των συνθηκών αυτήν τη φορά οργανώνεται αποκλειστικά διαδικτυακά, με εκπτώσεις 50%, 70% και για πρώτη φορά και 80% επί της λιανικής τιμής των βιβλίων. Οι εκδόσεις των ετών 2019-2020 διατίθενται με έκπτωση 10%.

Τι σε περιμένει στο bazaar.benaki.org; Μεταξύ πολλών άλλων: ο δεύτερος τόμος της έρευνας της θρυλικής λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη για τους Σαρακατσάνους (με €14 από €45), μονογραφίες καλλιτεχνών, όπως του Πάρι Πρέκα (€33 από €65), του γλύπτη Βάσου Καπάνταη (με €12 από €40), καθώς και του Nonda, από την αναδρομική έκθεση που προ ετών μάς αποκάλυψε έναν εξαιρετικό, αν και άγνωστο στους πολλούς, καλλιτέχνη (€14 από €45), εκδόσεις για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (π.χ. «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης», με €13 από €25), εκδόσεις για άλλους πολιτισμούς, όπως ο κατάλογος της έκθεσης Κειμήλια των Αρμενίων (€9 από €30), φωτογραφικά λευκώματα…


Μέχρι τις 10 Μαΐου προλαβαίνεις να αναζητήσεις την μικρή ή μεγάλη έκδοση που θα θρέψει τα δικά σου φιλότεχνα διαβάσματα για την κλασική Ελλάδα, τον βυζαντινό πολιτισμό, τη λαογραφία, τη νεοελληνική ζωγραφική, τη γλυπτική και την ευρωπαϊκή τέχνη, αλλά και για τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη νεοελληνική ιστορία και τη φιλολογία.

Παράλληλα, με αφορμή το 7ο μπαζάρ βιβλίων, το τμήμα Επικοινωνίας του μουσείου οργανώνει στο instagram τον διαγωνισμό φωτογραφίας #BenakiBookChallenge. Ουσιαστικά σε προσκαλούν να επιλέξεις το βιβλίο που θα σε εμπνεύσει, να σκηνοθετήσεις τη δική σου φωτογραφία και να την ανεβάσεις στο instagram με hashtag #benakibookchallenge και tag το @TheBenakiMuseum, έως τις 31 Μαΐου 2020.

Ο νικητής (με την με την πιο ευρηματική φωτογραφία) αμοιφθήσεται με μία ετήσια συνδρομή μέλους του Μουσείου Μπενάκη με πολλά προνόμια.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης