Στιγμιότυπο από το ιστορικό κτίριο La Misericordia της Βενετίας, από την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του 2016 © Shutterstock

Για το 2021 αναβάλλεται τελικά η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Και ενώ είχε μεταφερθεί για τα τέλη Αυγούστου έως τον Νοέμβριο του 2020 (έχοντας χάσει τρεις μήνες από τη διάρκειά της), η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, με ανακοίνωσή της, προγραμματίζεται εντέλει για το 2021, από τις 22 Μαΐου έως τις 21 Νοεμβρίου. Στο ίδιο πλαίσιο, η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης αναβάλλεται για το 2022, με διάρκεια επτά μηνών, από τις 23 Απριλίου έως τις 27 Νοεμβρίου.

Εξ όσων συνάγεται, η πανδημία επέφερε μεγαλύτερο πλήγμα από το αναμενόμενο στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες, όπως είναι βεβαίως φυσικό, δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν σε ποιότητα, κάτι που, έτσι κι αλλιώς, είχε δηλωθεί με την πρώτη αναβολή της διοργάνωσης στις αρχές του παγκόσμιου lockdown.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Μπιενάλε της Βενετίας Roberto Cicutto, ανέφερε ότι «τις τελευταίες μέρες έχει αποσαφηνιστεί η πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι. Με απόλυτο σεβασμό για τη δουλειά όλων μας, τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει όλες οι χώρες, τα ιδρύματα, τα πανεπιστήμια, τα αρχιτεκτονικά στούντιο, ταυτόχρονα με την αβεβαιότητα των αποστολών, τους προσωπικούς περιορισμούς μετακίνησης και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid- 19, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την άποψη της πλειονότητας των συντελεστών, που ζήτησε την αναβολή της διοργάνωσης».

«Με συγκίνησε βαθιά η επιμονή όλων των συμμετεχόντων τους τελευταίους τρεις μήνες», ανέφερε ο επιμελητής της διοργάνωσης Hashim Sarkis. «Ελπίζω ότι η νέα ημερομηνία έναρξης θα επιτρέψει σε όλους, αρχικά, να πάρουν μιαν ανάσα και, στη συνέχεια, να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους με τον χρόνο και το σθένος που πραγματικά αξίζουν».

Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιπες διοργανώσεις της Βενετίας παραμένουν κατά τον προγραμματισμό, με δεδομένο ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν: το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου· το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου, από τις 14 έως τις 24 Σεπτεμβρίου· το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου· το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, από τις 13 έως τις 25 Οκτωβρίου.

TAGS
Εργαστήριο Συντήρησης & Αποκατάστασης